0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiSolata s pečenim krompirjem

Solata s pečenim krompirjem

MORDA VAS ZANIMA

Solata s pečenim krompirjem je alhko odlična malica ali hitro kosilo.

- Oglas -

Sestavine (4 porcije):

  • 1800 g krompirja (manjšega)
  • Sol
  • sveže zdrobljen črni poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • 200 g kisle smetane
  • 1 žlička limoninega soka
  • 2 žlici grobozrnate gorčice
  • 2 žlici sesekljanega kopra


Priprava:

  1. Krompir v lupini dobro operite in po potrebi uporabite krtačko. Krompir dajte v veliko posodo. Prelijte ga s hladno vodo, da je potopljen. Vodo posolite, zavrite in nato na nizkem ognju kuhajte 8-10 minut, odvisno od velikosti krompirja.
  2. Pečico segrejte na 200 °C. Kuhan krompir odcedite in osušite. Krompirje prerežite na pol in razporedite na pekač. Premažite z oljem, soljo in poprom. Postavite v pečico in pecite pri 200 °C približno 15 minut, dokler ne postanejo zlati.
  3. V veliki skledi stepite kislo smetano z limoninim sokom in gorčico. Začinite s soljo in poprom. Topel krompir dodajte začinjeni smetani in premešajte. Potresite z nasekljanim koprom in postrezite.
- oglas -
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠI RECEPTI