- Oglas -
Solata s pečenim krompirjem je alhko odlična malica ali hitro kosilo.
Sestavine (4 porcije):
- 1800 g krompirja (manjšega)
- Sol
- sveže zdrobljen črni poper
- 2 žlici olivnega olja
- 200 g kisle smetane
- 1 žlička limoninega soka
- 2 žlici grobozrnate gorčice
- 2 žlici sesekljanega kopra
Priprava:
- Krompir v lupini dobro operite in po potrebi uporabite krtačko. Krompir dajte v veliko posodo. Prelijte ga s hladno vodo, da je potopljen. Vodo posolite, zavrite in nato na nizkem ognju kuhajte 8-10 minut, odvisno od velikosti krompirja.
- Pečico segrejte na 200 °C. Kuhan krompir odcedite in osušite. Krompirje prerežite na pol in razporedite na pekač. Premažite z oljem, soljo in poprom. Postavite v pečico in pecite pri 200 °C približno 15 minut, dokler ne postanejo zlati.
- V veliki skledi stepite kislo smetano z limoninim sokom in gorčico. Začinite s soljo in poprom. Topel krompir dodajte začinjeni smetani in premešajte. Potresite z nasekljanim koprom in postrezite.
- oglas -