0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaSok iz ingverja in korenčka: odličen napitek za več zdravja

Sok iz ingverja in korenčka: odličen napitek za več zdravja

MORDA VAS ZANIMA

Na začetku leta mnogi iščejo naravne recepte, s pomočjo katerih bi zmanjšali škodo, ki jo pogosto pusti malce več nezdrave prehrane med prazniki. Če tudi sami iščete pomoč pri tipičnih »ponovololetnih« težavah, kot so slabša prebava, povečan obseg pasu ipd., je napitek, ki vam ga predstavljamo, kot nalašč za vas. Gre pravzaprav za zelo preprosto kombinacijo – vse, kar potrebujete, sta ingver in korenček. Iz omenjenih sestavin si pripravite sok, ki vam bo pomagal tudi pri hitrejšem razstrupljanju telesa.

- Oglas -

Seveda pa lahko ingver in korenček uporabite tudi v drugih receptih – na primer za pripravo smoothieja ali celo juhe, ki vas bo prijetno pogrela v teh mrzlih dneh. Ne glede na to, za katero možnost se na koncu odločite, pa je nekaj jasno: kombinacija ingverja in korenčka je zagotovo zmagovalna!

Zniževanje krvnega tlaka in ravni škodljivega holesterola

Napitek, katerega osnovni sestavini sta korenček in ingver, je zelo koristen za vaš srčno-žilni sistem. Ingver vam namreč lahko pomaga pri naravnem zniževanju krvnega tlaka. Za zmanjševanje tveganja za bolezni srca in ožilja pa poskrbijo tudi antioksidanti v korenju, natančneje karotenoidi. Poleg tega pa lahko uživanje korenja prispeva tudi k zniževanju količine škodljivega holesterola v telesu.

Dobra izbira za zdravo in sijočo polt

Nezdrava prehrana pogosto pušča tudi negativne posledice na koži. Tako se po novem letu mnogi soočajo z mozoljčki in drugimi težavami s kožo. Na srečo pa vam lahko tudi pri tem pomaga sok iz korenčka in ingverja. Kot že omenjeno, je korenje odličen vir karotenoidov, ki poskrbijo tudi za tipično barvo. Še posebej pomemben je betakaroten, ki je nujen za tvorbo vitamina A. Omenjeni vitamin med drugim pomaga pri hitrejši obnovi kože. Pri korenju moramo sicer paziti, da s količino ne pretiravamo, saj lahko pride sicer do obarvanja kože v rahlo oranžen odtenek. Pozitiven vpliv na vašo kožo pa ima lahko tudi uživanje ingverja. Antioksidanti, ki jih najdemo v obeh sestavinah – torej tako v ingverju kot korenčku – ščitijo vašo kožo pred prezgodnjim staranjem. Če bi torej želeli začeti novo leto z lepo in zdravo kožo, je kombinacija ingverja in korenčka resnično dobra izbira.

- Oglas -

Spravite svoj imunski sistem v pogon

Slabe vsakodnevne navade lahko precej upočasnijo oziroma oslabijo naš imunski sistem. V primeru potencialnih nevarnosti – na primer virusov ali bakterij – naša naravna obramba ni več tako močna, kot bi bila, zato lahko pride zelo hitro do okužbe in bolezni. Tako ingver kot korenček poskrbita za okrepitev vašega imunskega sistema, kar je v zimskem času zagotovo ena najpomembnejših lastnosti, ki jih iščemo pri živilih.

Boljša prebava in pomoč pri hujšanju

Vas muči slabost? Ingver je ena najboljših naravnih rešitev za tovrstne težave. Pitje soka iz ingverja in korenčka pa vam lahko pomaga tudi pri odpravi številnih prebavnih težav, seveda predvsem pri zaprtju. Poleg tega pa velja ingver tudi za odlično naravno spodbudo pri izgubi odvečnih kilogramov. Ker vsebuje napitek iz ingverja in korenčka zelo malo kalorij, obenem pa ogromno pomembnih hranilnih snovi, vam bo vaše telo zagotovo hvaležno.

.

NAJNOVEJŠE