[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeSlovenija v vrhu EKO turističnih destinacij

Slovenija v vrhu EKO turističnih destinacij

MORDA VAS ZANIMA

Slovenija se je po oceni britanskega časnika Daily Mail uvrstila med deset najboljših EKO turističnih destinacij.  Eko turizem postaja vse bolj rastoča panoga, med deset najboljših pa so se uvrstili še Galapaški otoki, Borneo, Kostarika, Peru, Petagonija, Butan, Nova Zelandija, Vietnam, Zambija, Bocvana.

- Oglas -
Garden Village Bled
Garden Village je popolnoma ekološko in inovativno zamišljen kompleks, zgrajen na opuščeni vrtnariji, kjer je gostom na voljo samozadostno bivanje v njem, saj si lahko iz bližjih dreves in grmičevja sami postrežejo s sezonskimi dobrotami.

Kaj je EKO turizem?

Eko turizem pomeni potovanja v naravna območja oziroma obliko turizma, ki odgovorno varuje naravo in spodbuja blaginjo lokalnega prebivalstva. Gre za potovanja v naravne, neokrnjene destinacije, kjer so lokalna kultura, flora in favna glavne atrakcije. Pomembno je, da  ima ta oblika turizma čim manj negativnih učinkov na okolje in da gradi ter spodbuja okoljsko ozaveščenost. Prednost takšnega turizma je tudi ta, da podpira lokalno gospodarstvo in lokalne skupnosti.

Slovenija navdušila

Strokovnjaki za potovanja, ki so izbrali deset najbolj eko turističnih destinacij, so poudarili, da je Slovenija po krivici velikokrat spregledana destinacija. Najbolj so navdušeni nad našo zeleno prestolnico, čudovitimi razgledi in nad slovenskim podeželjem, kjer se nahaja ogromno ekoloških in okolju prijaznih kmetij, ki turistom omogočajo vpogled v lokalno življenje prebivalcev.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×