Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Ekologija & okoljeSlovenija v vrhu EKO turističnih destinacij

Slovenija v vrhu EKO turističnih destinacij

MORDA VAS ZANIMA

Slovenija se je po oceni britanskega časnika Daily Mail uvrstila med deset najboljših EKO turističnih destinacij.  Eko turizem postaja vse bolj rastoča panoga, med deset najboljših pa so se uvrstili še Galapaški otoki, Borneo, Kostarika, Peru, Petagonija, Butan, Nova Zelandija, Vietnam, Zambija, Bocvana.

Garden Village Bled
Garden Village je popolnoma ekološko in inovativno zamišljen kompleks, zgrajen na opuščeni vrtnariji, kjer je gostom na voljo samozadostno bivanje v njem, saj si lahko iz bližjih dreves in grmičevja sami postrežejo s sezonskimi dobrotami.

Kaj je EKO turizem?

- Oglas -

Eko turizem pomeni potovanja v naravna območja oziroma obliko turizma, ki odgovorno varuje naravo in spodbuja blaginjo lokalnega prebivalstva. Gre za potovanja v naravne, neokrnjene destinacije, kjer so lokalna kultura, flora in favna glavne atrakcije. Pomembno je, da  ima ta oblika turizma čim manj negativnih učinkov na okolje in da gradi ter spodbuja okoljsko ozaveščenost. Prednost takšnega turizma je tudi ta, da podpira lokalno gospodarstvo in lokalne skupnosti.

Slovenija navdušila

Strokovnjaki za potovanja, ki so izbrali deset najbolj eko turističnih destinacij, so poudarili, da je Slovenija po krivici velikokrat spregledana destinacija. Najbolj so navdušeni nad našo zeleno prestolnico, čudovitimi razgledi in nad slovenskim podeželjem, kjer se nahaja ogromno ekoloških in okolju prijaznih kmetij, ki turistom omogočajo vpogled v lokalno življenje prebivalcev.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×