Ekologija & OkoljeSlovenci smo bolj zaskrbljeni za onesnažen zrak

Slovenci smo bolj zaskrbljeni za onesnažen zrak

MORDA VAS ZANIMA

Nova raziskava Eurobarometra o okolju je pokazala, da smo Evropejci bolje ozaveščeni o okolju. Anketirali so 27.998 ljudi iz različnih družbenih slojev in demografskih skupin iz 28-ih držav Evropske unije.

- Oglas -

Onesnaževanje zraka

Večina anketirancev je dejala, da jim veliko pomeni varstvo okolja in da lahko tudi sami vplivajo na okolje. Pri ukrepih, ki jih za okolje lahko naredijo sami, je bilo najvišje rangirano recikliranje odpadkov z 72-imi odstotki in zmanjšanje porabe energije z 52-imi odstotki. Več anketirancev, kot v raziskavi o okolju izpred treh let je dejalo, da so pripravljeni kupiti okolju prijazne proizvode, tudi če bi bili ti dražji.

Anketiranci so bili večinoma prepričani, da bi za naše okolje lahko storili še več. Kar tri četrtine anketirancev je bilo mnenja, da velika podjetja in industrija naredijo premalo za varstvo okolja. Bili so tudi samokritični, saj jih je kar 65 odstotkov menilo, da bi lahko storili tudi sami kaj več za okolje. Kar osemdeset odstotkov anketirancev je bilo mnenja, da ima gospodarstvo pomemben vpliv na kakovost njihovega življenja.

Slovenci smo v primerjavi z evropskim povprečjem bolj zaskrbljeni za onesnaženje zraka in nenehno povečevanje količin odpadkov. Bolj nas skrbi tudi kmetijsko onesnaževanje, kot je denimo uporaba pesticidov. Tudi skrb za okolje je sodeč po raziskavi za Slovence občutno pomembnejša kot za povprečnega Evropejca.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×