Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaPoskusno uvajajo elektronsko svetovanje

Poskusno uvajajo elektronsko svetovanje

MORDA VAS ZANIMA

V energetsko svetovalni mreži ENSVET poskusno uvajajo novo obliko brezplačnega svetovanja občanom s pomočjo elektronske pošte. “Za energetsko svetovanje je sicer najbolj primeren osebni razgovor občana z energetskim svetovalcem, ki se odvija v eni od svetovalnih pisarn,” ocenjujejo v ENSVET. Zavedajo pa se, da včasih ne moremo priti v pisarno ali potrebujemo le hitro informacijo ali rešitev strokovne dileme. “V ta namen je omogočeno zastavljanje vprašanj občanov tudi preko elektronske pošte,” pravijo.

- Oglas -

energetsko svetovanje

Po elektronski pošti lahko sprašujete o različnih področjih v segmentu energetske učinkovitosti in rabe obnovljivih virov energije v stanovanjskih stavbah, ki so obenem enaka področjem svetovanja v pisarni. “Kompleksnejša oziroma poglobljena obravnava strokovnih vsebin je možna v svetovalni pisarni. Za elektronsko svetovanje pa izpostavljamo predvsem ciljno že bolj definirana vprašanja oziroma vsebine,” svetujejo v mreži.

Če imate vprašanje, v elektronskem sporočilu podrobno opišite energetsko situacijo, problem ali dilemo za vašo obstoječo stanovanjsko stavbo ali za planirano novogradnjo. Na podlagi tega podrobnega opisa nato zastavite konkretno vprašanje oziroma vprašanja, ki jih bodo poslali specializiranemu energetskemu svetovalcu. “V kolikor želite svetovanje z izbranim energetskim svetovalcem, ki ste ga na primer spoznali na predavanju ali ob prebiranju člankov, nam to prav tako navedite v sporočilu,” dodajajo. V sporočilu morate napisati tudi vaše osebne podatke in kontakt. Sporočila pošiljate na naslov [email protected].

ENSVET je sicer svetovalna dejavnost s področja učinkovite rabe energije (URE) in obnovljivih virov energije (OVE). Izvajanje svetovalne dejavnosti financira Eko sklad, svetovalno dejavnost URE in OVE občanov izvaja Gradbeni inštitut ZRMK iz Ljubljane, v sodelovanju z energetskimi svetovalci in lokalnimi skupnostmi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×