fbpx
Domov Dom & energija Poskusno uvajajo elektronsko svetovanje

Poskusno uvajajo elektronsko svetovanje

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

V energetsko svetovalni mreži ENSVET poskusno uvajajo novo obliko brezplačnega svetovanja občanom s pomočjo elektronske pošte. “Za energetsko svetovanje je sicer najbolj primeren osebni razgovor občana z energetskim svetovalcem, ki se odvija v eni od svetovalnih pisarn,” ocenjujejo v ENSVET. Zavedajo pa se, da včasih ne moremo priti v pisarno ali potrebujemo le hitro informacijo ali rešitev strokovne dileme. “V ta namen je omogočeno zastavljanje vprašanj občanov tudi preko elektronske pošte,” pravijo.

energetsko svetovanje

Po elektronski pošti lahko sprašujete o različnih področjih v segmentu energetske učinkovitosti in rabe obnovljivih virov energije v stanovanjskih stavbah, ki so obenem enaka področjem svetovanja v pisarni. “Kompleksnejša oziroma poglobljena obravnava strokovnih vsebin je možna v svetovalni pisarni. Za elektronsko svetovanje pa izpostavljamo predvsem ciljno že bolj definirana vprašanja oziroma vsebine,” svetujejo v mreži.

Če imate vprašanje, v elektronskem sporočilu podrobno opišite energetsko situacijo, problem ali dilemo za vašo obstoječo stanovanjsko stavbo ali za planirano novogradnjo. Na podlagi tega podrobnega opisa nato zastavite konkretno vprašanje oziroma vprašanja, ki jih bodo poslali specializiranemu energetskemu svetovalcu. “V kolikor želite svetovanje z izbranim energetskim svetovalcem, ki ste ga na primer spoznali na predavanju ali ob prebiranju člankov, nam to prav tako navedite v sporočilu,” dodajajo. V sporočilu morate napisati tudi vaše osebne podatke in kontakt. Sporočila pošiljate na naslov [email protected].

ENSVET je sicer svetovalna dejavnost s področja učinkovite rabe energije (URE) in obnovljivih virov energije (OVE). Izvajanje svetovalne dejavnosti financira Eko sklad, svetovalno dejavnost URE in OVE občanov izvaja Gradbeni inštitut ZRMK iz Ljubljane, v sodelovanju z energetskimi svetovalci in lokalnimi skupnostmi.

- Oglas -

Najnovejše

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×