Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Ekologija & okoljeSkrivnosti alg

Skrivnosti alg

MORDA VAS ZANIMA

Ena izmed mnogih dobrih lastnosti alg je ta, da jih lahko uporabimo kot biogorivo. Tako počasi alge postajajo najbolj sprejemljiva alternativa za biogorivo.

- Oglas -

Verjetno je najbolj znano biogorivo iz koruze, in bi pričakovali, da je takšno gorivo po vsej verjetnosti super ideja. Vendar to ne drži. Koruza je znana po tem, da prispeva večji delež k toplogrednim plinom med vsemi pridelki, ki jih gojimo za biogoriva. Poleg tega pa pridelovanje koruze zajame ogromne površine, saj koruzo v prvi vrsti gojimo za vsakodnevne potrebe po hrani, vedno več pa jo gojimo tudi za biogoriva.

Alge pa lahko gojimo kjerkoli prav tako pa proizvedejo več olja na hektar, kot pa vsa žita skupaj. Prav tako alge zmanjšujejo vrednost ogljikovega dioksida v ozračju, saj ga pretvarjajo v kisik. Zraven tega pa farme z algami navadno postavijo v bližino elektrarn in na ta način zmanjšajo ali ponekod celo izničijo vrednost ogljikovega dioksida, ki ga v ozračje izpuščajo elektrarne. Stranski produkti alg, pa so prav tako uporabni v kozmetiki, za prehranska dopolnila, …

Kako pa vse to deluje? Alge so derivat žvepla in reagirajo tako, da proizvedejo vodik namesto kisika (kot se to po navadi dogaja pri fotosintezi). Ta fenomen je odkril Anastasios Melis, ki pravi, da je takšen proces zelo lahek, zato ga lahko izvedete tudi doma.

Prejšnji članekNapolnite avto z bio-oljem
Naslednji članekKako varčevati z vodo?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×