0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoSevera Gjurin: »Manjka nam nekaj zdrave kmečke pameti«

Severa Gjurin: »Manjka nam nekaj zdrave kmečke pameti«

MORDA VAS ZANIMA

Na prvi pogled krhka, a ko z njo spregovoriš nekaj besed, vidiš, da imaš pred seboj močno in odločno žensko, ki ima jasno postavljena stališča, ki jih zna tudi suvereno zagovarjati. Severa Gjurin je resnično vsestranska umetnica, ki z umetnostjo živi že od malih nog. Trenutno se posveča predvsem glasbi, a ves čas ostaja povezana tudi z likovno umetnostjo. Tokrat smo njeno ustvarjalno pot dali nekoliko na stran in s Severo spregovorili o njenem odnosu do okolja in ekologije.

- Oglas -

Severa Gjurin

Severa, ste vsestranska umetnica. Poleg pevske kariere ste se uveljavili tudi v likovnih krogih. Se vam zdi, da vam je bila ljubezen do umetnosti položena v zibko?
Umetnost mi je bila zagotovo na nek način položena v zibko. To ne pomeni, da so tam doma ustvarjalci, ampak da odraščaš tam, kjer se umetnost na splošno spodbuja in ceni. To postane zibka, v kateri rasteš.

Kot likovna pedagoginja sem se začela angažirati že nekje na sredini študija. Na Pedagoški fakulteti sem namreč študirala likovno pedagogiko in že kmalu po začetku študija sem začela pridobivati praktične izkušnje ter se igrati z idejo, da bi ustvarila likovni priročnik. Že nekaj časa odlašam z njim, ampak si ga resnično želim dokončati. Pripravljam namreč tudi delavnice, na katerih učenci ustvarjajo na temo vonjev in okusov. Pri ustvarjanju otroci sklepajo analogije in izhajajo iz svojih čutil. Potrudim se, da učenci vonjev ne prepoznajo, saj je potem še toliko bolj zanimivo videti končni izdelek.

- Oglas -

Čeprav imam na leto le nekaj teh likovnih delavnic in se večinoma posvečam glasbi, pa se trudim tudi na področju likovne pedagogike ostati čim bolj angažirana. Likovna pedagogika mi je bila všeč zato, ker gre za zelo razgiban in raznolik študij. Zelo mi je pomembno, da imam neko širino – na vseh področjih. Znanje ti je dano, potem pa je od tebe odvisno, kaj narediš iz tega.

Več si preberite v oktobrski reviji Bodi eko >>

.

NAJNOVEJŠE