Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Revija Bodi ekoSevera Gjurin: »Manjka nam nekaj zdrave kmečke pameti«

Severa Gjurin: »Manjka nam nekaj zdrave kmečke pameti«

MORDA VAS ZANIMA

Na prvi pogled krhka, a ko z njo spregovoriš nekaj besed, vidiš, da imaš pred seboj močno in odločno žensko, ki ima jasno postavljena stališča, ki jih zna tudi suvereno zagovarjati. Severa Gjurin je resnično vsestranska umetnica, ki z umetnostjo živi že od malih nog. Trenutno se posveča predvsem glasbi, a ves čas ostaja povezana tudi z likovno umetnostjo. Tokrat smo njeno ustvarjalno pot dali nekoliko na stran in s Severo spregovorili o njenem odnosu do okolja in ekologije.

- Oglas -

Severa Gjurin

Severa, ste vsestranska umetnica. Poleg pevske kariere ste se uveljavili tudi v likovnih krogih. Se vam zdi, da vam je bila ljubezen do umetnosti položena v zibko?
Umetnost mi je bila zagotovo na nek način položena v zibko. To ne pomeni, da so tam doma ustvarjalci, ampak da odraščaš tam, kjer se umetnost na splošno spodbuja in ceni. To postane zibka, v kateri rasteš.

Kot likovna pedagoginja sem se začela angažirati že nekje na sredini študija. Na Pedagoški fakulteti sem namreč študirala likovno pedagogiko in že kmalu po začetku študija sem začela pridobivati praktične izkušnje ter se igrati z idejo, da bi ustvarila likovni priročnik. Že nekaj časa odlašam z njim, ampak si ga resnično želim dokončati. Pripravljam namreč tudi delavnice, na katerih učenci ustvarjajo na temo vonjev in okusov. Pri ustvarjanju otroci sklepajo analogije in izhajajo iz svojih čutil. Potrudim se, da učenci vonjev ne prepoznajo, saj je potem še toliko bolj zanimivo videti končni izdelek.

Čeprav imam na leto le nekaj teh likovnih delavnic in se večinoma posvečam glasbi, pa se trudim tudi na področju likovne pedagogike ostati čim bolj angažirana. Likovna pedagogika mi je bila všeč zato, ker gre za zelo razgiban in raznolik študij. Zelo mi je pomembno, da imam neko širino – na vseh področjih. Znanje ti je dano, potem pa je od tebe odvisno, kaj narediš iz tega.

- Oglas -

Več si preberite v oktobrski reviji Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×