Zdravje & prehranaSe tudi vam pogosto kolca? Kako si lahko pomagamo?

Se tudi vam pogosto kolca? Kako si lahko pomagamo?

MORDA VAS ZANIMA

Zakaj se nam kolca, pravzaprav nihče natančno ne ve, čeprav smo k njemu nagnjeni čisto vsi, tudi zarodki v maternici. Nekaj nasvetov nam ponuja tudi knjiga 1001 domače zdravilo. Ko se začne komu kolcati, radi povemo, da naj bi takrat nekdo na nas mislil, čeprav gre v resnici za nekaj kar se navadno dogodi v nepravih okoliščinah. Preizkusite nekaj nasvetov proti kolcanju.

- Oglas -

Kolcanje

Globoko zajemite sapo

Zajemite sapo in zadržite dih, saj večje količine ogljikovega dioksida v pljučih sprostijo diafragmo, ploščato mišico, ki deli prsni koš od trebušne votline.

Pokažite jezik

Ko vas nihče ne bo gledal, iztegnite jezik globoko ven, kar bo razširilo odprtino med obema glasilkama, dihanje pa bo postalo gladko in potlačili boste mišične krče, ki povzročajo kolcanje.

Moč preventive

Ne pijte mrzlih gaziranih pijač in piva, ker nizka temperatura skupaj z mehurčki ustvarja mešanico dražečih dejavnikov, ki aktivirajo diafragmo. Med hranjenjem jejte počasi, saj boste pri hitrem požiranju pogoltnili tudi veliko zraka, ki povzroči kolcanje in spahovanje.

Nenavadni okusi

- Oglas -

Čajna žlička medu in sladkorja v topli vodi ali sesanje koškov limone in čajna žlička jabolčnega kisa so nenavaden napad na okušalne brbončice, ki bodo presenetile tudi kolcanje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×