Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Zdravje & prehranaSe tudi vam pogosto kolca? Kako si lahko pomagamo?

Se tudi vam pogosto kolca? Kako si lahko pomagamo?

MORDA VAS ZANIMA

Zakaj se nam kolca, pravzaprav nihče natančno ne ve, čeprav smo k njemu nagnjeni čisto vsi, tudi zarodki v maternici. Nekaj nasvetov nam ponuja tudi knjiga 1001 domače zdravilo. Ko se začne komu kolcati, radi povemo, da naj bi takrat nekdo na nas mislil, čeprav gre v resnici za nekaj kar se navadno dogodi v nepravih okoliščinah. Preizkusite nekaj nasvetov proti kolcanju.

- Oglas -

Kolcanje

Globoko zajemite sapo

Zajemite sapo in zadržite dih, saj večje količine ogljikovega dioksida v pljučih sprostijo diafragmo, ploščato mišico, ki deli prsni koš od trebušne votline.

Pokažite jezik

Ko vas nihče ne bo gledal, iztegnite jezik globoko ven, kar bo razširilo odprtino med obema glasilkama, dihanje pa bo postalo gladko in potlačili boste mišične krče, ki povzročajo kolcanje.

Moč preventive

Ne pijte mrzlih gaziranih pijač in piva, ker nizka temperatura skupaj z mehurčki ustvarja mešanico dražečih dejavnikov, ki aktivirajo diafragmo. Med hranjenjem jejte počasi, saj boste pri hitrem požiranju pogoltnili tudi veliko zraka, ki povzroči kolcanje in spahovanje.

Nenavadni okusi

- Oglas -

Čajna žlička medu in sladkorja v topli vodi ali sesanje koškov limone in čajna žlička jabolčnega kisa so nenavaden napad na okušalne brbončice, ki bodo presenetile tudi kolcanje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×