Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeSe lahko v dobro narave odpovemo polovici planeta?

Se lahko v dobro narave odpovemo polovici planeta?

MORDA VAS ZANIMA

Priznani biolog E.O. Wilson je predlagal rešitev za naš planet. Da bi ohranili naravo, bi se morali odpovedati uporabi polovice našega planeta. Je to sploh mogoče?

- Oglas -

Do danes je naš planet še vedno edini, za katerega vemo, da se je na njem razvilo življenje. Vendar vrste danes izumirajo z zaskrbljujočo hitrostjo, kaj podobnega se ni zgodilo že od časa dinozavrov. Če ne bomo hitro nečesa ukrenili, bomo priča množičnemu izumrtju, zaradi katerega naš planet ne bo samo dolgočasen in osamljen, marveč bo na kocki tudi preživetje naše vrste.

E.O. Wilson, eden najbolj cenjenih biologov na svetu, je predlagal radikalno in drzno rešitev naše vrste: odpovejmo se polovici našega planeta in s tem ohranimo naravo.

Planet Zemlja

Civilizirani ljudje ne bi smeli dopustiti izumiranja vrst

“Celo v najboljšem možnem scenariju poskusa ohranitve vrst na zemlji so izgube biodiverzitete nedopustne, kaj takega pa se ne bi smelo zgoditi civiliziranim ljudem,” je zapisal v svoji najnovejši knjigi Polovica Zemlje: Boj planeta za obstanek. V knjigi Wilson predlaga, naj se popolnoma odpovemo polovici planeta, v mislih ima tako del kopenskega kot tudi morskega ekosistema. “Ljudje razumejo, ko se začne govoriti o ciljih,” piše Wilson. “Potrebujejo zmago, ne samo novic o tem, da se trudimo doseči nek napredek. V naši naravi je, da stremimo k zmagi. Imeti moramo velike cilje, četudi se zdijo neverjetni, saj se le takrat človeštvo lahko pokaže v najbolj plemeniti luči,” dodaja.

Temeljni vzrok izumrtja je izguba življenjskega prostora

- Oglas -

Svojo tezo utemeljuje z besedami, da se rešitev za ohranitev mnogih vrst skriva na področju ekologije. “Temeljni vzrok izumrtja je izguba habitata,” pravi. “Z krčenjem naravnega prostora povzročamo, da številne vrste izumirajo. Če bi zaščitili polovico planeta, bi pred izumrtjem rešili 80 % ogroženih vrst, pri čimer bi se morali osredotočiti na tropske gozdove in vse še nedotaknjene dele. Če bomo po drugi strani nadaljevali s svojim početjem in zaščitili samo 10 % planeta, bomo že v precej kratkem času izgubili približno polovico vseh vrst,” še dodaja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×