Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Ekologija & okoljeS toplotno črpalko ceneje do okolju prijaznega ogrevanja

S toplotno črpalko ceneje do okolju prijaznega ogrevanja

MORDA VAS ZANIMA

Akcija »Modra energija za toplotne črpalke«, ki spodbuja gospodinjstva k učinkovitemu in okolju prijaznemu ogrevanju z obnovljivimi viri energije, se nadaljuje. Sodelujoči ponudniki toplotnih črpalk omogočajo kupcem do 13 odstotni popust pri nakupu, dobavitelji električne energije pa Modro energijo* po ceni osnovnega paketa oskrbe z električno energijo in nanjo še dodaten popust za obdobje dveh let.

- Oglas -

Energija in toplotne črpalke

Pomoč pri odločitvi

Odločitev o menjavi načina ogrevanja je pogojena z velikimi stroški. Pri investiciji v toplotno črpalko se le-ti povrnejo v 5 do 7 letih, nato pa plačujemo le še strošek za porabljeno električno energijo, ki je znatno manjši, kot bi bil strošek za ogrevanje s kurilnim oljem ali z zemeljskim plinom. Ob stroških pa se pojavi še veliko vprašanj predvsem glede pogojev in izbire  toplotnih črpalk. Namen akcije ni le ustvariti finančnih ugodnosti za nakup toplotne črpalke, temveč ponuditi tudi potrebno pomoč pri odločitvi. Spletni portal www.pozitivnaenergija.si s pod-stranjo akcije obiskovalcem ponuja veliko informacij, ki so v pomoč pri odločitvi glede vgradnje toplotne črpalke. Predvsem pa omogoča pregled vseh ključnih ponudnikov in modelov toplotnih črpalk, ki so vključene v akcijo, dopolnjenih z informacijami o popustih in subvencijah.

Finančne ugodnosti akcije

Kampanja »Energija si, bodi učinkovit« katere pobudnik in investitor je HSE vodi pa jo agencija Informa Echo, je že lani v svoj program spodbujanja učinkovite rabe in obnovljivih virov energije uvrstila akcijo »Modra energija za toplotne črpalke«. Akciji so se kot partnerji pridružili štirje dobavitelji električne energije: Elektro Celje Energija, Elektro Gorenjska Prodaja, Elektro Maribor Energija Plus in e3. Preko posebnega paketa omogočajo kupcem toplotnih črpalk v akciji  Modro energijo po ceni osnovnega paketa oskrbe z električno energijo na to pa še 10 odstotkov popusta za črpalke namenjene ogrevanju prostorov in 5 odstotkov popusta za črpalke namenjene ogrevanju vode. Popust velja za obdobje dveh let.

Doslej je sodelovanje potrdilo tudi 10 ponudnikov toplotnih črpalk, ki kupcem omogočajo od 5 do 13 odstotkov popusta pri nakupu toplotnih črpalk v akciji.
Večina vključenih toplotnih črpalk v akcijo je deležna nepovratne finančne spodbude, ki jo podeljuje Eko sklad.

- Oglas -

Prednosti, ki jih akcija omogoča kupcu toplotnih črpalk so predvsem:

  • Informiranje preko oglasov in člankov v spletnih in tiskanih medijih, predstavitev akcije v reklamnem letaku, kot del računa za električno energijo.
  • Pomoč pri nakupni odločitvi preko objavljenih vsebin na spletni strani akcije, ki je del portala www.pozitivnaenergija.si .
  • Pomoč pri izbiri najustreznejšega ponudnika.
  • Zanimive popuste pri nakupu toplotne črpalke.
  • Cenejšo električno energijo iz obnovljivih virov za obdobje 2 let.

Učinkovitost je koristna tudi za okolje

Najbolj pogosto uporabljani viri energije za centralno ogrevanje v slovenskih gospodinjstvih so kurilno olje, plin ali drva. 8 % gospodinjstev razmišlja o zamenjavi načina ogrevanja, kar je več kot predhodno leto. Med njimi bi 18 % gospodinjstev najverjetneje izbralo toplotno črpalko. Za dodatnih 14 % pa bi črpalka bila morebitna izbira (raziskava REUS 2011).

Namen akcije »Modra energija za toplotne črpalke« je spodbuditi čim več gospodinjstev, da ogrevajo in hladijo z brezplačno energijo okolja in s tem aktivno prispevajo k zmanjševanju toplogrednih plinov, ki jih v veliki meri ustvarja pridobivanje in raba energentov, pridobljenih iz fosilnih virov energije. Bodimo učinkoviti, zase in za okolje.

(*Modra energija je električna energija, v celoti pridobljena iz obnovljivih vodnih virov energije. Z uporabo Modre energije ne povzročamo emisij CO2.)

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×