Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
ŽivaliVolčji trop Vremščica - Nanos ima pet mladičev!

Volčji trop Vremščica – Nanos ima pet mladičev!

MORDA VAS ZANIMA

Potem, ko so 18. maja odlovili in z GPS-GSM telemetrično ovratnico opremili vodilno volkuljo tropa Vremščica-Nanos (Tonka), so v sredo 30. maja preverili njen brlog in genetsko označili (odvzeli vzorce sline) letošnje mladiče.
Volčji mladiči v SlovenijiVolkulja je bila odlovljena na območju Nanosa, zato so sklepali, da ima v bližini brlog z mladiči, vendar so bili nemalo presenečeni, ko so ugotovili, da je bil brlog oddaljen kar 11 km zračne razdalje od mesta odlova. Ocenjujejo, da so bili mladiči stari okoli 6 tednov, tehtali pa so okoli 2 kg. Število mladičev predstavlja povprečno veliko leglo, značilno za volkove.
Volčji mladiči v SlovenijiObičajno do zime preživita le 2 ali 3 mladiči, do konca njihovega prvega leta pa jih preživi le tretjina. Tokrat bomo lahko v Sloveniji reproduktivno volkuljo in vzrejanje mladičev spremljali prvič. Tudi sicer je poznavanje reprodukcijskih značilnosti evropskih populacij volkov zelo pomanjkljivo, zato pričakujemo še kakšno presenečenje ob spremljanju volkulje Tonke in njenih mladičev.

- Oglas -

Preberite si tudi članek o ogroženost slovenskega volka.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×