ŽivaliVolčji trop Vremščica - Nanos ima pet mladičev!

Volčji trop Vremščica – Nanos ima pet mladičev!

MORDA VAS ZANIMA

Potem, ko so 18. maja odlovili in z GPS-GSM telemetrično ovratnico opremili vodilno volkuljo tropa Vremščica-Nanos (Tonka), so v sredo 30. maja preverili njen brlog in genetsko označili (odvzeli vzorce sline) letošnje mladiče.
Volčji mladiči v SlovenijiVolkulja je bila odlovljena na območju Nanosa, zato so sklepali, da ima v bližini brlog z mladiči, vendar so bili nemalo presenečeni, ko so ugotovili, da je bil brlog oddaljen kar 11 km zračne razdalje od mesta odlova. Ocenjujejo, da so bili mladiči stari okoli 6 tednov, tehtali pa so okoli 2 kg. Število mladičev predstavlja povprečno veliko leglo, značilno za volkove.
Volčji mladiči v SlovenijiObičajno do zime preživita le 2 ali 3 mladiči, do konca njihovega prvega leta pa jih preživi le tretjina. Tokrat bomo lahko v Sloveniji reproduktivno volkuljo in vzrejanje mladičev spremljali prvič. Tudi sicer je poznavanje reprodukcijskih značilnosti evropskih populacij volkov zelo pomanjkljivo, zato pričakujemo še kakšno presenečenje ob spremljanju volkulje Tonke in njenih mladičev.

- Oglas -

Preberite si tudi članek o ogroženost slovenskega volka.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×