Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
ŽivaliVolčji trop Vremščica - Nanos ima pet mladičev!

Volčji trop Vremščica – Nanos ima pet mladičev!

MORDA VAS ZANIMA

Potem, ko so 18. maja odlovili in z GPS-GSM telemetrično ovratnico opremili vodilno volkuljo tropa Vremščica-Nanos (Tonka), so v sredo 30. maja preverili njen brlog in genetsko označili (odvzeli vzorce sline) letošnje mladiče.
Volčji mladiči v SlovenijiVolkulja je bila odlovljena na območju Nanosa, zato so sklepali, da ima v bližini brlog z mladiči, vendar so bili nemalo presenečeni, ko so ugotovili, da je bil brlog oddaljen kar 11 km zračne razdalje od mesta odlova. Ocenjujejo, da so bili mladiči stari okoli 6 tednov, tehtali pa so okoli 2 kg. Število mladičev predstavlja povprečno veliko leglo, značilno za volkove.
Volčji mladiči v SlovenijiObičajno do zime preživita le 2 ali 3 mladiči, do konca njihovega prvega leta pa jih preživi le tretjina. Tokrat bomo lahko v Sloveniji reproduktivno volkuljo in vzrejanje mladičev spremljali prvič. Tudi sicer je poznavanje reprodukcijskih značilnosti evropskih populacij volkov zelo pomanjkljivo, zato pričakujemo še kakšno presenečenje ob spremljanju volkulje Tonke in njenih mladičev.

- Oglas -

Preberite si tudi članek o ogroženost slovenskega volka.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×