RubrikeZanimivostiS kristali do poletne harmonije

S kristali do poletne harmonije

MORDA VAS ZANIMA

Poletje je čas, ko smo s svojim telesom, umom in dušo na vrhuncu svojega bivanja. Želite to vrhunsko energijo ohraniti? In če je morda ne zaznate, bi jo morda želeli? Poskusite v svoj vsakdanjik vpeljati kristale. Uporabljate jih lahko tako za preventivo in nadgradnjo že tako dobrega počutja kot tudi za zdravljenje morebitnih bolezni in povrnitev energije, ki so vam jo morda izčrpala omenjena bolezenska stanja.

Poletni kristali

Kaj je zdravljenje s kristali in od kod izvira

- Oglas -

Zdravljenje z minerali oziroma s kristali je tehnika alternativne medicine, pri kateri se kristali in drugi minerali oziroma kamni uporabljajo za zdravljenje in zaščito pred boleznimi. Zagovorniki te tehnike zdravljenja verjamejo, da kristali delujejo kot kanal za celjenje – omogočajo namreč, da pozitivna in zdravilna energija steče v telo, iz katerega izteče negativna energija, ki povzroča bolezenska stanja.

Omenjena uporaba kristalov pa ni nikakršna new age dejavnost. Sega namreč vsaj 6000 let nazaj v časovno obdobje starih Sumercev in Mezopotamije. Stari Egipčani so denimo tudi navedeni kot eno izmed prvih ljudstev, ki so se krasili s kristali in verjeli v njihovo moč. Tako lahko v ostankih njihovih umetniških del največkrat opazimo kristale in kamne, kot sta denimo lapis lazuli in turkiz. Za slednja so namreč verjeli, da telo branita pred boleznimi in negativnimi energijami.

Kljub omenjenim koreninam pa filozofija modernega oziroma sodobnega zdravljenja s kristali izvira iz tradicionalnih konceptov azijskih kultur – predvsem iz kitajskega koncepta življenjske energije in hindujskega oziroma budističnega koncepta čaker, ki se jih se obravnava kot vrtince življenjske energije.

O kristalih z Dano Rakovc

Dana Rakovc, s področja kristalov in mineralov pravi, da kristali s svojo zgradbo, obliko, barvo, čistočo in vsemi drugimi kvalitetami zdravijo in krepijo človeka, živali in rastline. Počasi, a vztrajno naj bi prodirali v človekovo notranjost, kjer tičijo vzroki njihovih težav.

- Oglas -

In kako kristal izbrati? Gospa Rakovc pravi, naj kristale izbiramo predvsem po občutku. Pri tem dodaja, da lahko celo pogledate v tabele z vašim astrološkim znakom, lahko je tisti kristal, ki vam je v trenutku izbiranja všeč, ali upoštevate bolezen oziroma na težavo, ki jo želite odpraviti z uporabo kristala. Kot preizkus, ali smo izbrali zase primeren kristal, predlaga, da kristal podržite v levi roki in počakate nekaj minut. Če bo v nekaj minutah postal topel, ste izbrali dobro, če pa kristal ostaja hladen, predlaga, da izberete drugega.

Kaj pa čiščenje? Temu gospa Rakovc posveča še posebno pozornost. Pravi, da sicer obstaja več načinov čiščenja, a da je najpreprostejši in najzanesljivejši ta, da kristal speremo pod tekočo vodo. Voda namreč kristal očisti negativne energije, ki se je nabrala v njem, ter iz njega odstrani vse nečiste vibracije. Kristal naj bi pod tekočo vodo pridržali dobri dve do tri minute, zatem pa mu sugeriramo, da se očisti negativnih energij, in ga zaprosimo, da nam pomaga. Kot primer gospa Rakovc navaja, naj izbrani kristal v zvezi z določeno nalogo ali težavo (izpiti, razne bolezni itd.) najprej očistimo in vlijemo vanj pozitivno misel o dobrem rezultatu in srečnem zaključku.

Pod tekočo vodo naj bi čistili vse kristale, razen kristale bakrovih mineralov, medtem ko malahit, lapis lazuli, turkiz, halkopirit in hrizokolo položimo čez noč na zemljo. Kristalov naj tudi ne bi polnili s sončno in lunino energijo, ker te ne potrebujejo. Z vodo jih očistimo sprejete negativne energije in jim pomagamo, da zopet delujejo v funkciji, ki je dodeljena posameznemu kristalu. Sonce in luna jih prežarčita in spremenita njihovo molekulsko sestavo – tako pa izgubijo pomen in namen, s katerim smo ga pridobili. Zaradi rud v njihovi sestavi lahko včasih tudi posvetlijo in celo popokajo.

Dana Rakovc

Dana Rakovc o kristalih, ženskah in poletju

Poletje je čas, ko se vse ženske želimo počutiti dobro v svoji koži. S katerimi kristali si lahko pomagamo, da bomo na plan »izvabile« svojo najčistejšo žensko plat?

Poletje – sonce že samo od sebe iz nas privablja dobro počutje. Da to dobro počutje obdržimo čim dlje, ženskam priporočam pitje eliksirja iz kristalov kamene strele, ametista in citrina. Eliksir je energijski napitek, ki nas napolni z življenjsko energijo od znotraj ter deluje pozitivno in dobrovoljno, da se počutimo zelo dobro v svoji koži, kar se izraža na zunaj. Slednje je prva stvar, ki jo opazimo na ženski. Kristale najprej očistimo pod tekočo vodo, nato pa jih položimo v skodelico, ki naj bo iz keramike ali porcelana, in jih prelijemo z vodo. Takšno energijsko napolnjeno vodo popijemo zjutraj na tešče s ponovitvijo rituala pitja vsako jutro. Kristal kamene strele ni zdravilec, ampak pospeševalec – vodi daje energijo, ki jo potrebujemo za dobro počutje, lepo deluje na kožo, jo čisti in vlaži. Kristal ametista v eliksirju prinaša umirjeno energijo za boljše razmišljanje, večje videnje slike, prav tako pa nam širi obzorje pri spoznavanju samega sebe. S kristalom citrina pa vnašamo zadovoljstvo, radost in veselje, kar je pomembno za žensko, ki išče v sebi vir najčistejše ženske plati.

Samozavest je v toplih poletnih mesecih, ki spodbujajo spoznavanje novih ljudi in krajev, še kako pomembna. Kateri kristali so najprimernejši za večjo samozavest?

Samozavest je največkrat povezana s samopodobo. V tem primeru priporočam kristale iz skupine dragih kamnov, ki dvignejo ego in učijo imeti se rad. Rubin, zlati topaz, smaragd, turmalin, opal so kristali, ki jih lahko nosimo v nakitu (prstani, uhani, zapestnice in ogrlice ), da jih imamo vedno ob sebi. Pri zelo slabi samozavesti in samopodobi ženskam priporočam nošenje diamanta.

- Oglas -

S katerimi kristali lahko v svoje življenje privabimo čim več ljubezni in morda celo kakšno poletno romanco?

Za ljubezen in prijateljstvo vedno dajemo v ospredje kristal roževca, ki s svojo barvo in nežno

žensko energijo odpira srčno čakro, da smo pripravljeni ljubiti in sprejeti ljubezen. S podobno energijo so tudi kristali rodonita, manganovega kalcita, roza andskega opala, avanturina in čarobni mavrični fluorit, ki nam pomaga pridobiti spremembe v življenju, tudi v smislu iskanja novih energij in novih spoznanj.

Kaj pa »klasične« ženske težave (PMS, menstrualni krči itd.) – tem se ne moremo izogniti niti med poletjem. Po katerih kristalih posežemo v tem primeru?

Vse ženske tegobe lahko odpravljamo s pomočjo kristalov rubina, rdečega jaspisa, mahagoni obsidiana, sugalita. Največkrat pa pri hujših krvavitvah in menstrualnih krčih priporočam črno masažno kamenje ali vulkansko steklo obsidian z dodatkom lave. To kamenje ohladimo v hladilniku in ga polagamo na boleče mesto ali ga z njim masiramo, s tem odpravimo bolečino in premočno krvavitev. Obsidian uporabljamo tudi za vse druge tegobe, bolečine, ki nas mučijo. S polaganjem toplega kamenja si omilimo bolečine revme in sklepov, s hladnim pa vsa vnetja živcev, zvine, zlome in otekline. To masažno kamenje priporočam vsem, ne glede na spol ali starost, saj nam resnično pomaga omiliti bolečine in s tem tudi marsikatero tegobo.

Naši vsakdanjiki so v večini prežeti s stresom. Kaj storiti, če se ga ne moremo otresti niti na (poletnem) dopustu? Kateri kristali nam lahko pri tem pomagajo?

Stres je sam po sebi nepredvidljiv in se ga ne da odpraviti, ga pa lahko omilimo s kristali bele barve. mlečni kremen, beli ahat, howlit, magnezit in tudi vijoličasti ametist nas umirijo, omilijo stresne položaje in zbistrijo naše misli. Te kristale priporočam tudi za pomoč pri meditacijah.

Poletje je tudi čas potovanj, odkrivanj in sprostitve. Kateri kristali ne smejo manjkati v naši torbici oziroma kovčku? Potovanja so svojevrstna doživetja in zato priporočam komplet kristalov sedmih čaker, ki ga sestavljajo kristali rdečega jaspisa, karneola, citrina, roževca in avanturina, sodalita, ametista in kamene strele. Uporabnost teh kristalov je vsestranska – čistijo in odpirajo naše čakre, jih napolnijo z barvno energijo, tako smo vedno v kondiciji in pripravljeni videti vse lepote, ki nas na potovanju obkrožajo. Iz kompleta si lahko vsak dan izberemo en kristal, ki nas bo spremljal tisti dan. Na daljših potovanjih pa ne smejo manjkati biseri, perle, ki so zaščitniki mornarjev in popotnikov. Ogrlice iz biserov naredijo ženske, ki jih nosijo, ženstvene in odprte za pogovor.

Preberite tudi: Tudi kristali lahko pripomorejo k dobremu počutju

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×