ReceptiRižota s čemažem

Rižota s čemažem

MORDA VAS ZANIMA

Rižota s čemažem je okusna jed, ki je najbolj okusna spomladi, s sveže nabranim čemažem, seveda pa jo lahko pripravimo tudi iz vloženega čemaža in v okusih pomladi uživamo tudi v hladnejših mesecih.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 1,5 litra zelenjavne jušne osnove
  • 2 šalotki
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici masla
  • 300 g riža(najboljši je riž za rižote – arborio)
  • 200 ml suhega belega vina
  • 100 g parmezana
  • 4 žlice sesekljanega čemaža
  • sol
  • mleti črni poper
  • 2 žlici praženih pinjol

PRIPRAVA

  1. Jušno osnovo zavremo in odstavimo. Šalotko olupimo in sesekljamo. V ponev damo žlico olivnega olja in polovico masla in 5 minut pražimo šalotko na zmernem ognju. Dodamo riž in še pol minute mešamo.
  2. Prilijemo belo vino, premešamo in počakamo, da tekočina izpari. Dodamo malo tople jušne osnove, premešamo in pustimo, da riž vpije tekočino. Ponavljamo, dokler riž ni kuhan.
  3. Izklopimo kuhalno ploščo. Kuhanemu rižu dodamo nariban parmezan, sesekljan čemaž, olje in maslo. Začinimo s soljo in poprom. Ponev pokrijemo s pokrovko in nekaj minut pustimo, da se okusi prepojijo. Postrežemo z ostružki parmezana in praženimi pinjolami.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×