- Oglas -
Gobji stroganoff vas bo navdušil z bogatim okusom, ki izvira iz različnih vrst gob in svilnate omake. Klasična jed v veganski različici prinaša tisto pravo udobje in prijeten vonj, ki zapolni vašo kuhinjo. Postrezite ga s krompirjevimi svaljki, rižem ali testeninami.
Sestavine (4 porcije):
- 2 žlici rastlinskega olja
- 1 rdeča čebula
- 250 g divjih gob
- Sol
- mleti črni poper
- 100 g vloženih kislih kumaric
- 1 žlica polnomastne gorčice
- 1 žlička sladke paprika
- 1 žlica paradižnikovega pireja
- 200 ml smetane
- vejice peteršilja
Priprava:
- V ponvi na segretem olju prepražite čebulo, narezano na kolobarje. Dodajte očiščene in narezane gobe. Vse skupaj na kratko prepražite in začinite s soljo in poprom.
- Nato vmešajte narezane kumare, jih skupaj prepražite in dodajte gorčico, sladko papriko, pire in malo vode. Skupaj kuhajte približno 15 minut.
- Mešanico zmehčajte s smetano in samo še malo pokuhajte in pogrejte. Gobov stroganov postrezite na primer s krompirjevimi njoki, potresenimi s sesekljanim peteršiljem.
- oglas -