0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaRiževa voda za lepo kožo in zdravje

Riževa voda za lepo kožo in zdravje

MORDA VAS ZANIMA

Ali ste vedeli, da nam riževa voda na naraven način pomaga do bolj močnih las, lepše kože in zdravja celega telesa?

- Oglas -

Riževa voda je blagodejna za kožo in lase

Riževa voda oži pore, zvišuje raven energije in uravnava telesno temperaturo. Azijske ženske so riževo vodo stoletja uporabljale za nego obraza, telesa in lasišča. Ajuvedski terapevti jo priporočajo za pomiritev razdražene kože, saj ima hladilne in pomirjevalne učinke na kožo. Riževa voda ima prav tako vlažilne, antioksidantne in zdravilne lastnosti, ki lahko pomagajo pri boljši prekrvavitvi in lajšajo vnetja.

Navodila za pripravo:

Potrebujete polovico skodelice riža in dve skodelici vode. Najprej dobro operite riž, ga dajte v posodo in prelijte z vodo. Pustite, da se namaka deset do petnajst minut. Malce ga stisnite, da bo voda postala motna. Potem vodo precedite v čisto posodo in riževa voda je pripravljena. Vodo lahko tudi zavrete, ampak uporabite večjo količino kot pri normalnem kuhanju riža. Ko prične vreti, takoj odlijte vodo in jo razredčite.

Fermentirana je bolj učinkovita

Najbolj učinkovita je fermentirana riževa voda, ki postane rahlo kisla. Takšna voda je polna antioksidantov, mineralov, vitaminov B in E. Lahko jo uporabite za čiščenje in vlaženje obraza in za izpiranje las. Hranila v riževi vodi naj bi ožila pore, manjšala gubice in izenačila ten kože, hkrati pa ji podarila sijoč videz. Da dobite fermentirano riževo vodo, pustite vodo, ki ste jo pripravili po prejšnjem receptu, stati približno dan ali dva. Potem jo prekuhajte, da ustavite proces fermentacije.

- Oglas -

Kako jo uporabiti?

Pripravite si lahko riževo kopel za noge. Preprosto zmešajte riževo vodo in vaše najljubše eterično olje. Uporabite jo za čiščenje kože, z njo pa lahko izpirate lase, da bodo ti bolj sijoči in zdravi. Za dodatno nego mu dodajte nekaj kapljic eteričnega olja sivke ali kamilice, nežno nanesite na lase in pustite, da učinkuje približno pet minut. Nato dobro izperite z vodo.

NAJNOVEJŠE