Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaPoslovite se od sladkih pijač

Poslovite se od sladkih pijač

MORDA VAS ZANIMA

Sladke pijače so lahko zasvojenost, podobno kot pri tobaku ali alkoholu, se počutite dobro, ko jih uživate, ampak dolgoročno lahko škodujejo vašemu zdravju. Če ste redni pivec sladkih pijač, se bo vaše zdravje drastično izboljšalo, če boste opustili to razvado.

- Oglas -

sladke pijače

Naredite uslugo svojemu srcu

Ko boste prenehali s pitjem sladkih pijač, boste poskrbeli za boljše zdravje svojega srca. Raziskave, ki so jih leta 2012 naredili na Harvardu, so pokazale, da sladke pijače zvišujejo tveganje za razvoj kroničnih bolezni srca. Tisti, ki vsakodnevno pijejo sladke pijače, naj bi imeli 20 odstotkov več možnosti za srčni infarkt, sladke pijače pa naj bi dvigovale tudi pritisk.

Ne škodujte svojim možganom

Če po sladkih pijačah posegate zato, da bi dvignili padec energije po kosilu, vam to lahko pomaga pri boljšem osredotočanju v tistem trenutku, na dolgi rok pa lahko ima negativne posledice na miselne procese. Raziskava je namreč pokazala, da se je živalim, ki so dobivale odmerke raztopine z veliko količino sladkorja, zmanjšala količina možganskega nevrotrofičnega faktorja, ki je povezan z razvojem živčnih celic v možganih. Več študij je našlo tudi povezavo med rednim uživanjem sladkih pijač in večjim tveganjem za demenco.

Sladke pijače povzročajo karies

Takšne pijače uničujejo vaše zobe, zato boste z opustitvijo ali zmanjšanjem uživanja sladkih pijač, pomagali, da vaš nasmeh ostane bel. Citrična kislina v sladkih pijačah namreč napada zobno sklenino, jo naredi mehkejšo in bolj ranljivo za razvoj kariesa.

Sladke pijače dražijo mehur

- Oglas -

Sladke pijače so diuretiki, kar pomeni, da boste morali bolj pogosto urinirati. Razdražijo mehur in povečajo možnost vnetja sečil.

Hvaležne bodo tudi ledvice

Znanstveniki so ugotovili, da pitje večje količine sladkih pijač škoduje tudi vašim ledvicam. Poveča namreč tveganje za bolezni ledvic, kar lahko pripelje celo do njihove odpovedi.

Izguba teže

Opustitev ali vsaj zmanjšanje pitja sladkih pijač je najlažji način, da zmanjšate vnos kalorij v svoje telo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×