Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaPoslovite se od sladkih pijač

Poslovite se od sladkih pijač

MORDA VAS ZANIMA

Sladke pijače so lahko zasvojenost, podobno kot pri tobaku ali alkoholu, se počutite dobro, ko jih uživate, ampak dolgoročno lahko škodujejo vašemu zdravju. Če ste redni pivec sladkih pijač, se bo vaše zdravje drastično izboljšalo, če boste opustili to razvado.

- Oglas -

sladke pijače

Naredite uslugo svojemu srcu

Ko boste prenehali s pitjem sladkih pijač, boste poskrbeli za boljše zdravje svojega srca. Raziskave, ki so jih leta 2012 naredili na Harvardu, so pokazale, da sladke pijače zvišujejo tveganje za razvoj kroničnih bolezni srca. Tisti, ki vsakodnevno pijejo sladke pijače, naj bi imeli 20 odstotkov več možnosti za srčni infarkt, sladke pijače pa naj bi dvigovale tudi pritisk.

Ne škodujte svojim možganom

Če po sladkih pijačah posegate zato, da bi dvignili padec energije po kosilu, vam to lahko pomaga pri boljšem osredotočanju v tistem trenutku, na dolgi rok pa lahko ima negativne posledice na miselne procese. Raziskava je namreč pokazala, da se je živalim, ki so dobivale odmerke raztopine z veliko količino sladkorja, zmanjšala količina možganskega nevrotrofičnega faktorja, ki je povezan z razvojem živčnih celic v možganih. Več študij je našlo tudi povezavo med rednim uživanjem sladkih pijač in večjim tveganjem za demenco.

Sladke pijače povzročajo karies

Takšne pijače uničujejo vaše zobe, zato boste z opustitvijo ali zmanjšanjem uživanja sladkih pijač, pomagali, da vaš nasmeh ostane bel. Citrična kislina v sladkih pijačah namreč napada zobno sklenino, jo naredi mehkejšo in bolj ranljivo za razvoj kariesa.

Sladke pijače dražijo mehur

- Oglas -

Sladke pijače so diuretiki, kar pomeni, da boste morali bolj pogosto urinirati. Razdražijo mehur in povečajo možnost vnetja sečil.

Hvaležne bodo tudi ledvice

Znanstveniki so ugotovili, da pitje večje količine sladkih pijač škoduje tudi vašim ledvicam. Poveča namreč tveganje za bolezni ledvic, kar lahko pripelje celo do njihove odpovedi.

Izguba teže

Opustitev ali vsaj zmanjšanje pitja sladkih pijač je najlažji način, da zmanjšate vnos kalorij v svoje telo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×