Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
Ekologija & okoljeRekord emisij ogljikovega dioksida

Rekord emisij ogljikovega dioksida

MORDA VAS ZANIMA

Emisije ogljikovega dioksida zaradi izgorevanja fosilnih goriv naj bi do konca leta 2013 dosegle nov rekord 36 milijard ton. To je za 2,1 odstotka več, kot je bilo napovedano za leto 2013 in 61 odstotkov več od emisij leta 1990.

- Oglas -

ogljikov dioksid

Emisije bi morali korenito znižati, in to hitro, če želimo preprečiti spremembe podnebja za manj kot dve stopinji. Dodatne emisije vsako leto povzročajo nadaljnje segrevanje in podnebne spremembe. Carbon Atlas je nova spletna lestvica, ki prikazuje največje in najmanjše svetovne onasnaževalce z ogljikovim dioksidom v letu 2012 ter omogoča primerjavo emisij med državami. Največji prispevek k emisijam zaradi izgorevanja fosilnih goriv v letu 2012 so bile Kitajska (27 odstotkov), Združene države Amerike (14 odstotkov), Evropska unija (10 odstotkov) in Indija (6 odstotkov). Porast v emisijah v letu 2012 in 2013 je počasnejša v primerjavi z rastjo 2,7 odstotka v zadnjih 10 letih. Večina emisij prihaja z izgorevanjem premoga, olja, plina in cementa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×