Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Zdravje & prehranaRecite stop glavobolu ob menstruaciji

Recite stop glavobolu ob menstruaciji

MORDA VAS ZANIMA

Povezava med menstrualnim ciklom, slabim počutjem, spremembo razpoloženja, in šibkostjo ni mit, ampak realnost. Še posebej glavobol, ki je tako ali tako bolj pogost pojav pri ženskah, se pojavlja v menstruacijskem ciklu predvsem zaradi hormonskih sprememb, ki jih telo doživlja.

Glavobol in estrogen

- Oglas -

Profesor Gennaro Bussone je na milanskem inštitutu za nevrologijo ugotovil, da je glavobol posledica nižje ravni estrogena. “To je neka vrsta motnje, ki se lahko pojavi v zelo intenzivni dimenziji in lahko bistveno vpliva na vaše vsakdanje rutine in način življenja. Prav tako lahko negativno vpliva aktivnost in razpoloženje na delovnem mestu, lahko vodi celo do poslabšanja njihove strokovne uspešnosti, kot je prav tako vpliva na koncentracijo.”

Glavobol menstruacija

Pogosto glavobol spremljajo drugi nadležni simptomi glavobola, kot so bolečine v trebuhu, bolečine v hrbtu in slabost. Če je hormonsko neravnovesje povezan z menstrualnim ciklom na fizični ravni, kako potem odstranimo posledice? Bussone ime rešitev.

“Ne moremo izogniti glavobolom”, nadaljuje profesor Bussone, “vendar lahko vplivamo na jakost glaboloa, če urgiramo ob začetku simptomov in tako preprečimo močnejše napade.

- Oglas -

Pomagamo si lahko s protivnetnim zdravilom, kot je ibuprofen natrijeve soli. Prodaja se v vrečkah, katere vsebina se raztopi v vodi. Ibuprofen je zelo učinkovit, ker se hitro absorbira, deluje analgetično.”

profesor je predlagal, da se ženske med menstruacijo izogibajo kajenju, alkoholu, kavi , da veliko pijete in se prehranjujete z veliko sadja in zelenjave, kakor tudi hrane bogate z železom, vitamina B6 in magnezija. Predlaga tudi nežne vadbe, kot so joga, raztezanje, ali dolge sprehode. Vse to lahko pomaga sprostiti stres in s tem razbremeni napetosti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×