Recite stop glavobolu ob menstruaciji

  Povezava med menstrualnim ciklom, slabim počutjem, spremembo razpoloženja, in šibkostjo ni mit, ampak realnost. Še posebej glavobol, ki je tako ali tako bolj pogost pojav pri ženskah, se pojavlja v menstruacijskem ciklu predvsem zaradi hormonskih sprememb, ki jih telo doživlja.

  Profesor Gennaro Bussone je na milanskem inštitutu za nevrologijo ugotovil, da je glavobol posledica nižje ravni estrogena. “To je neka vrsta motnje, ki se lahko pojavi v zelo intenzivni dimenziji in lahko bistveno vpliva na vaše vsakdanje rutine in način življenja. Prav tako lahko negativno vpliva aktivnost in razpoloženje na delovnem mestu, lahko vodi celo do poslabšanja njihove strokovne uspešnosti, kot je prav tako vpliva na koncentracijo. ”

  Glavobol menstruacija

  Pogosto glavobol spremljajo drugi nadležni simptomi, kot so bolečine v trebuhu, bolečine v hrbtu in slabost. Če je hormonsko neravnovesje povezan z menstrualnim ciklom na fizični ravni, kako potem odstranimo posledice? Bussone ime rešitev.

  “Ne moremo izogniti glavobolom”, nadaljuje profesor Bussone, “vendar lahko vplivamo na jakost glaboloa, če urgiramo ob začetku simptomov in tako preprečimo močnejše napade.

  Pomagamo si lahko s protivnetnim zdravilom, kot je ibuprofen natrijeve soli. Prodaja se v vrečkah, katere vsebina se raztopi v vodi. Ibuprofen je zelo učinkovit, ker se hitro absorbira, deluje analgetično.”

  profesor je predlagal, da se ženske med menstruacijo izogibajo kajenju, alkoholu, kavi , da veliko pijete in se prehranjujete z veliko sadja in zelenjave, kakor tudi hrane bogate z železom, vitamina B6 in magnezija. Predlaga tudi nežne vadbe, kot so joga, raztezanje, ali dolge sprehode. Vse to lahko pomaga sprostiti stres in s tem razbremeni napetosti.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte