Poznamo kar nekaj različnih vrst lazanj, tokrat pa je tukaj recept za tofu lazanjo, jed, ki bo razvajala vaše borbončice.

Za pripravo tofu lazanje potrebujemo:

  • 1/2 paketa testenin za lazanjo (prib. 350g)
  • 350g razdrobljenega tofuja
  • 2 jajci
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke črnega popra
  • 1/4 čajne žličke naribanega muškatnega oreščka
  • 2 žlici mleka
  • 1 skodelico omake za testenine (ali omake po želji)
  • 1 žlica posušenega peteršilja
  • 2 skodelici narezane mocarele
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana

Navodila za pripravo:

  1. Segrejte pečico na 175 stopinj celzija
  2. V pečico postavite lonec z rahlo soljeno vodo, nato dodajte lazanjo in jo pustite v pečici 8 do 10 minut, da se zmehča.
  3. V srednji posodi zmešajte tofu, jajca, sol, poper, muškatni orešček, mleko, omako (za nadev lahko uporabite tudi špinačo v kombinaciji s tofujem), peteršilj in 1 skodelico mocarele. Porazdelite plast mešanice na dno posode v kateri boste pekli ali jo porazdelite v več manjših posod.
  4. Dodajajte plasti testenin in na vsako plast dodajte mešanico nadeva, vrhnja plast pa naj bo mešanica, ki jo posujete z ostankom mocarele in parmezanom.
  5. Postavite lazanjo v pečico in jo pecite od 25 do 35 minut