Poznamo kar nekaj različnih vrst lazanj, tokrat pa je tukaj recept za tofu lazanjo, jed, ki bo razvajala vaše borbončice.
- Oglas -
Za pripravo tofu lazanje potrebujemo:
- 1/2 paketa testenin za lazanjo (prib. 350g)
- 350g razdrobljenega tofuja
- 2 jajci
- 1/4 čajne žličke soli
- 1/4 čajne žličke črnega popra
- 1/4 čajne žličke naribanega muškatnega oreščka
- 2 žlici mleka
- 1 skodelico omake za testenine (ali omake po želji)
- 1 žlica posušenega peteršilja
- 2 skodelici narezane mocarele
- 1/2 skodelice naribanega parmezana
Navodila za pripravo:
- Segrejte pečico na 175 stopinj celzija
- V pečico postavite lonec z rahlo soljeno vodo, nato dodajte lazanjo in jo pustite v pečici 8 do 10 minut, da se zmehča.
- V srednji posodi zmešajte tofu, jajca, sol, poper, muškatni orešček, mleko, omako (za nadev lahko uporabite tudi špinačo v kombinaciji s tofujem), peteršilj in 1 skodelico mocarele. Porazdelite plast mešanice na dno posode v kateri boste pekli ali jo porazdelite v več manjših posod.
- Dodajajte plasti testenin in na vsako plast dodajte mešanico nadeva, vrhnja plast pa naj bo mešanica, ki jo posujete z ostankom mocarele in parmezanom.
- Postavite lazanjo v pečico in jo pecite od 25 do 35 minut
- Oglas -