Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Dom & energijaZnebite se plastenk!

Znebite se plastenk!

MORDA VAS ZANIMA

Ste morda eden izmed tistih ljudi, ki mečejo plastenke stran? Dejstvo je, da na dan odvrženo okoli 40 milijonov plastenk!

- Oglas -

Zato prenehajte z uporabo plastenk in s tem zmanjšajte delež CO2, ki se spusti v ozračje pri proizvodnji plastenk – s tem boste tudi prihranili na denarju.

Okoli 40% ustekleničene vode prihaja iz ‘pipe’. Znane tovarne to vodo le nekajkrat pretočijo skozi filtre, jo ustekleničijo ter prodajo po veliko višji ceni, kot če bi sami to vodo nalili iz pipe.

Oglaševanje takšne vode nam je v glavo ubilo misel, da je ustekleničena voda res bolj zdrava kot tista iz pipe, vendar temu ni tako. Raziskave inštituta “Natural Resources Defence Council“ so pokazale, da je vseeno veliko bakterij v ustekleničeni vodi in ker glede tega še ne obstajajo kriteriji je težko vedeti, ali zares pijemo čisto ustekleničeno vodo.

Zato je bolje, da si kupite steklenico iz nerjaveče kovine v katero boste nalili vodo. Na ta način boste med drugim tudi prihranili na denarju in pomagali pri zmanjšanju ogljikovega dioksida v ozračju.

- Oglas -

Za tiste najbolj trmaste, kateri pa se še vseeno ne želite odreči plastenkam, pa svetujemo, da pogledate na spodnji del plastenke. Tam boste našli trikotnik s številko. Če na kratko povzamemo – številke 2,4,5 pomeni da je plastika “varna“, števlke 1,3,6,7 pa pomenijo, da je plastika  nevarna zdravju. Od teh je seveda najbolj nevarna plastila s številko 7, katera je narejena iz polikarbonata.

Nekaj nasvetov, če pijete vodo iz plastenke:

  • Če ima vonj po plastiki (tudi najmanjši) je ne pijte!
  • Plastenk ne puščajte na soncu ali vročini! S tem se kemikalije v plastenki prenesejo na vodo.
  • Ne kupujte vode, ki je stala na policah v trgovini več kot šest mesecev.
  • Ne uporabljajte plastenk, katere niso narejene za večkratno uporabo, saj so gojišče bakterij, prav tako pa se s časoma začne plastika razgrajevati , s tem pa se v tekočini, ki je v plastenki sproščajo kemikalije.
  • Čim več uporabljajte kovinske steklenice.
  • Kupujte na debelo! Izogibajte se kupovanju posameznih plastenk.
  • Pijte vodo iz pipe. Kupite si vodni filter in natočite takšno vodo v kovinsko steklenico ali posodo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×