Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
ŽivaliAli lahko vidre vonjajo pod vodo?

Ali lahko vidre vonjajo pod vodo?

MORDA VAS ZANIMA

Debata o tem, ali lahko vidre zaznavajo vonj pod vodo se morda končno bliža koncu. Veliko znanstvenikov namreč verjame, da lahko ti pol vodni sesalci lovijo ribe le z vidom in dotikom.

- Oglas -

Pred štirimi leti pa so vendar začeli razmišljati drugače, saj so jih primerjali s krti, ki tudi s pomočjo vonja ujamejo svoj plen.

Sedaj pa znanstveniki verjamejo, da so blizu dokaza, da so podobnega sposobne tudi vidre. Leta 2006 so dokzali, da lahko zvezdonosi krt vonja pod vodo. Takrat je bil to prvi znani sesalec, za katerega so bili prepričani, da ima to zmožnost.

Raziskovalec Hamilton James se je zato odpravil raziskati uganko, ali vidre vonjajo pod vodo. Da bi to dokazal je zraven potopljene kamere nastavil mrtvo postrv. Z infrardečim načinom snemanja je nato čakal in opazoval, ali bo kakšna vidra v popolni temi ujela plen. Vidre so na čudo Jamesa nemudoma našle postrv.

Po bolj natančnem pregledu so je bilo na posnetkih razvidno, da z vidrinega smrčka prihajajo majhni mehurčki, ko se je le-ta dotaknila ribe. Te mehurčke je vidra nato ‘posrkala’ nazaj skozi nos. Ta dokaz je bil nekakšno potrdilo, ki ga je raziskovalec iskal, saj so na podoben način ugotovili, da zvezdonosi krti vonjajo pod vodo.

- Oglas -

Sicer je res, da ugotovitev omenjenega raziskovalca še ni znanstveno dejstvo, vendar pa bo od sedaj naprej še bolj delal v začrtani mseri, da to tudi uradno dokaže.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×