Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaRecept: Pšenični zdrob z zelenjavo

Recept: Pšenični zdrob z zelenjavo

MORDA VAS ZANIMA

Zdrob stresemo v razgreto 2 l kozico z debelim dnom in ga na zmernem ognju suho pražimo 7 minut oz. dokler nekoliko ne porjavi in se začne iz kozice blago kaditi. Pretresemo ga v keramično ali stekleno posodo. V razgretem olju (lahko uporabimo kar isto kozico kot za praženje zdroba) opražimo papriko, po dveh minutah dodamo zelje in minuto kasneje še grah (če uporabljamo zmrznjen ali konzerviran grah, ga dodamo pri koncu kuhanja) ter kurkumo. Na zmernem ognju kuhamo 4-5 minut. Prilijemo vodo in pustimo, da zavre, potem pa počasi vmešamo opražen zdrob. Dodamo sol in kuhamo na majhnem ognju 5-10 minut oz. dokler se voda ne vpije ter občasno premešamo. Na koncu dodamo peteršilj in še enkrat premešamo. Postrežemo vroče. Primerna priloga so zelenjavni ponvičniki in solata.

- Oglas -

Sestavine (za 3-4 osebe):

  • 170 g pšeničnega zdroba
  • 60 ml olja
  • 1 rdeča paprika narezana na trakove
  • 150 g tanko nasekljanega zelja
  • 120 g svežega ali zmrznjenega graha
  • 1/4 žličke popra
  • 1/2 žličke kurkume (po želji)
  • ščepec čilija
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 6-7 dcl vode

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×