Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaRecept: Lečina juha

Recept: Lečina juha

MORDA VAS ZANIMA

Recept za okusno juho iz leče. Tokrat smo jo pripravili iz rdeče leče.

- Oglas -

lečina juha

  • 200 g rdeče leče
  • 1/2 pora
  • 1 veliko korenje
  • 2 – 3 stroke česna
  • lovorjevi listi
  • bazilika
  • majaron
  • muškatni orešček
  • janeževa zvezda
  • 1 skodelica paradižnikove mezge
  • 5 žlic olja
  • sol
  • voda

Por očistimo in narežemo na rezine, korenje olipimo in naribamo na tanko. Česnove stroke olupimo. Na petih žlicah olja popražimo naribano korenje, por in stroke česna. Dodamo paradižnikovo mezgo, lovorjeve liste, zalijemo z vodo in dodamo ostale začimbe. Solimo po okusu in kuhamo kake pol ure, da se leča zmehča. Postrežemo s kruhom, kot samostojno jed. Lahko dodamo parmezanov čips ali pa žlico kisle smetane.

Leča
Rdeča leča.
Por in korenje
Pripravimo in naribano korenje, por in česen.
Sestavine za juho
Vse skupaj prepražimo na olju.
Paradižnikova mezga
Dodamo paradižnikovo mezgo
Lečina juha
Dodamo še lečo in lovorjeve liste.
Začimbe
Zalijemo z vodo, solimo, dodamo začimbe in kuhamo do mehkega.
Juha iz-leče
Postrežemo juho iz leče.

Avtor in foto: Lidija Dornik

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×