Recept za okusno juho iz leče. Tokrat smo jo pripravili iz rdeče leče.
- Oglas -
- 200 g rdeče leče
- 1/2 pora
- 1 veliko korenje
- 2 – 3 stroke česna
- lovorjevi listi
- bazilika
- majaron
- muškatni orešček
- janeževa zvezda
- 1 skodelica paradižnikove mezge
- 5 žlic olja
- sol
- voda
Por očistimo in narežemo na rezine, korenje olipimo in naribamo na tanko. Česnove stroke olupimo. Na petih žlicah olja popražimo naribano korenje, por in stroke česna. Dodamo paradižnikovo mezgo, lovorjeve liste, zalijemo z vodo in dodamo ostale začimbe. Solimo po okusu in kuhamo kake pol ure, da se leča zmehča. Postrežemo s kruhom, kot samostojno jed. Lahko dodamo parmezanov čips ali pa žlico kisle smetane.
Avtor in foto: Lidija Dornik