Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaRecept: Lečina juha

Recept: Lečina juha

MORDA VAS ZANIMA

Recept za okusno juho iz leče. Tokrat smo jo pripravili iz rdeče leče.

- Oglas -

lečina juha

  • 200 g rdeče leče
  • 1/2 pora
  • 1 veliko korenje
  • 2 – 3 stroke česna
  • lovorjevi listi
  • bazilika
  • majaron
  • muškatni orešček
  • janeževa zvezda
  • 1 skodelica paradižnikove mezge
  • 5 žlic olja
  • sol
  • voda

Por očistimo in narežemo na rezine, korenje olipimo in naribamo na tanko. Česnove stroke olupimo. Na petih žlicah olja popražimo naribano korenje, por in stroke česna. Dodamo paradižnikovo mezgo, lovorjeve liste, zalijemo z vodo in dodamo ostale začimbe. Solimo po okusu in kuhamo kake pol ure, da se leča zmehča. Postrežemo s kruhom, kot samostojno jed. Lahko dodamo parmezanov čips ali pa žlico kisle smetane.

Leča
Rdeča leča.
Por in korenje
Pripravimo in naribano korenje, por in česen.
Sestavine za juho
Vse skupaj prepražimo na olju.
Paradižnikova mezga
Dodamo paradižnikovo mezgo
Lečina juha
Dodamo še lečo in lovorjeve liste.
Začimbe
Zalijemo z vodo, solimo, dodamo začimbe in kuhamo do mehkega.
Juha iz-leče
Postrežemo juho iz leče.

Avtor in foto: Lidija Dornik

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×