Recept: Lečina juha

    Recept za okusno juho iz leče. Tokrat smo jo pripravili iz rdeče leče.

    lečina juha

    • 200 g rdeče leče
    • 1/2 pora
    • 1 veliko korenje
    • 2 – 3 stroke česna
    • lovorjevi listi
    • bazilika
    • majaron
    • muškatni orešček
    • janeževa zvezda
    • 1 skodelica paradižnikove mezge
    • 5 žlic olja
    • sol
    • voda

    Por očistimo in narežemo na rezine, korenje olipimo in naribamo na tanko. Česnove stroke olupimo. Na petih žlicah olja popražimo naribano korenje, por in stroke česna. Dodamo paradižnikovo mezgo, lovorjeve liste, zalijemo z vodo in dodamo ostale začimbe. Solimo po okusu in kuhamo kake pol ure, da se leča zmehča. Postrežemo s kruhom, kot samostojno jed. Lahko dodamo parmezanov čips ali pa žlico kisle smetane.

    Leča
    Rdeča leča.
    Por in korenje
    Pripravimo in naribano korenje, por in česen.
    Sestavine za juho
    Vse skupaj prepražimo na olju.
    Paradižnikova mezga
    Dodamo paradižnikovo mezgo
    Lečina juha
    Dodamo še lečo in lovorjeve liste.
    Začimbe
    Zalijemo z vodo, solimo, dodamo začimbe in kuhamo do mehkega.
    Juha iz-leče
    Postrežemo juho iz leče.

    Avtor in foto: Lidija Dornik

    Povejte svoje mnenje - kometirajte