Zdravje & prehranaRecept za bučni kruh

Recept za bučni kruh

MORDA VAS ZANIMA

Jesen je pravi čas tudi za peko bučnega kruha, saj preprosto moramo v naše jedi vključiti tudi buče, ki bodo popestrile vaše jesenske jedilnike.

- Oglas -

Bučni kruh

  • 4 rumenjaki
  • skodelica olja in 2/3 skodelice vode
  • 50 dag moke
  • kvas
  • 40 dag bučnega pireja
  • sladkor po okusu, lahko dodate tudi med
  • žlička cimeta
  • žlička muškatnega oreščka
  • sol

Najprej zmešajte rumenjake, vodo, olje in bučni pire, nato počasi dodajte vse ostalo in dobro zmešajte. Hlebčke položite v namaščene pekače in pecite pri 180 °C približno petdeset minut. Še toplega zavijte. Kruhu lahko dadate tudi bučna semena.

Prejšnji članekSlastni napitki za mrzle dni 2. del
Naslednji članekZaloge za jutri

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×