Čas je za drugi del receptov za slastne napitke. V tem vremenu vam bodo zagotovo prijali, zato vam priporočamo, da si že danes privoščite vsaj enega in se zleknete ter uživate na toplem. V tem vremenu je zagotovo že čas za razvajanje. Predstavljamo eno toplo pijačo, eno pijačo, ki je namenjena samo odraslim in eno hladno za slavnostne večere.
Bela kava z jajčnim punčem
- 1/3 skodelice riževega mleka
- 2/3 skodelice jajčnega punča
- (zmešate jajce z malo sojinega mleka, agavinega sirupa, vanilinega sladkorja in muškatnega oreščka ter mešanico počasi skuhajte)
- Majhno dozico espressa
- Cimet
Zlijte riževo mleko in jajčni punč in počasi segrevajte na srednjem ognju ter ves čas mešajte. Skuhajte espresso in ga zlijte v mešanico ter še nekaj časa kuhajte. Na koncu zlijte v skodelice in ker se bo na vrhu skoraj zagotovo naredila penica, jo zadržite in dodajte na koncu, da bo imela vaša bela kava tudi peno, ki jo potem potresete s cimetom.
Veseli mlečni punč
- 1 skodelica temnega ruma
- 1/2 skodelice konjaka
- 2 žlici vanilijevega ekstrakta
- 2 litra riževega mleka
- Javorjev sirup za sladkanje po okusu
- muškatni orešček
Združite rum in konjak ter vanilijev ekstrakt v veliki, težki skledi in raztopite javorjev sirup v mešanici. Dodajte riževo mleko, potem pa za nekaj ur postavite v hladilnik, da se shladi. Servirate tako, da nalijete v kozarce in naribate muškatni orešček na vrhu. Priporočamo za slavnostne večerje.
Limonada z vročim maslom
- 3 skodelice vode
- 3/4 skodelice svežega limoninega soka
- agavin sirup za sladkanje po okusu
- 1 1/2 čajne žličke nastrgane limonine lupine
- 1 žlica mandljevega masla
- 4 cimetove paličice
V ponvi na srednje močnem ognju počasi zavrite vodo, limonin sok, agavin sirup in limonino lupinico. Nalijete v skodelice, v vsako spustite majhno pikico mandljevega masla. Po želji dodajte še paličico cimeta.
Preberite tudi članek: Slastni napitki za mrzle dni 1. del