Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaRecept: Bananina pita

Recept: Bananina pita

MORDA VAS ZANIMA

Sestavine:
250 g ostre bele moke
125 g masla
1 žlička pecilnega praška
100 g sladkorja
2 vanilin sladkorja
3 žlice kisle smetane
250 ml stepene sladke smetane
3 banane (ali drugo sadje, npr. jagode ali kivi)

- Oglas -

Priprava
Moko zmešamo s pecilnim praškom, vanjo vtremo razmehčano maslo. Dodamo oba sladkorja in kislo smetano in zamesimo precej trdo testo. Po potrebi dodamo še malo kisle smetane ali mleka. Testo raztegnemo v naoljen nizek okrogel pekač za peko pit in ga pri temperaturi 180 stopinj pečemo približno 15 minut oziroma do zlatorjave barve. Biskvit ohladimo, po želji malo namočimo z mlekom in enakomerno premažemo s stepeno sladko smetano. Nanjo položimo koščke banan ali drugega sadja, za lepo barvno kombinacijo lahko npr. kombiniramo banane, kivi in jagode. Pito ohladimo v hladilniku in postrežemo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×