Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeLubenica kot gorivo?

Lubenica kot gorivo?

MORDA VAS ZANIMA

Raziskovalci so tokrat odkrili, da bi lahko lubenica bila dober aditiv gorivu. Res je, da je sama zamisel malo smešna, saj lubenice po navadi jemo in ne zlivamo v rezervoar za gorivo. Vendar pa je takšna rešitev definitivno boljša kot pa vedno večja poraba goriva.

- Oglas -

V vsakem primeru je bolje, da ustvarimo nove poljane, nasejene z lubenicami, kot pa nova naftna črpališča in ploščadi.

Izkaže se tudi, da gre kar 20 % letne ‘žetve’ lubenic v nič samo zaradi izgleda. To pa vsekakor pomeni izgubo za pridelovalce, saj ljudje nočejo kupiti teh lubenic, ker so na videz grde. Torej, teh 20 % je dobilo novo nalogo. Po tem, ko jih zmeljejo v sok, jih lahko predelajo v bio-gorivo.

To gorivo vsebuje 7-10% fermentiranega sladkorja ali neke vrste etanol, vendar pa je potreben trikrat večji koncentrat, da bi lahko lubenice dejansko poganjale naše jeklene konjičke. Vendar pa lahko to gorivo vseeno uporabimo kot aditiv navadnemu bio-gorivu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×