0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaAkupunktura: Z iglicami nad zdravstvene težave

Akupunktura: Z iglicami nad zdravstvene težave

MORDA VAS ZANIMA

Akupunktura je ena od vej kitajske medicine, ki temelji na celostnem dojemanju človeka. Pri akupunkturi terapevt z zabadanjem tankih igel v kožo na določenih delih telesa skuša ponovno vzpostaviti harmonični pretok življenjske energije. Gre za zunanjo medicino, njen namen pa je v prvi vrsti preprečevati nastanek bolezni.

- Oglas -

Zgodovina zdravljenja z iglicami

Akupunktura naj bi nastala konec 2. tisočletja pred našim štetjem, nekateri pa celo verjamejo, da njeni začetki segajo celo v 3. tisočletje pred našim štetjem. Akupunkturo so v Evropo konec 16. stoletja prinesli jezuiti. Takrat so jo izvajali predvsem na podeželju.

Akupunktura je močno razširjena postala v tridesetih letih prejšnjega stoletja, leta 1931 je svoja vrata odprla tudi prva ordinacija akupunkture v Parizu, njen pobudnik pa je bil zdravnik Paul Ferryrolles. Roger de La Füye je leta 1943 ustanovil Francosko združenje za akupunkturo, prvo znanstveno združenje in prvo šolo akupunkture v Franciji.

akupunktura

Kako akupunktura deluje

Akupunktura temelji na energijskem dojemanju kitajske tradicionalne medicine, katere osnovo predstavljata dopolnjujoči se sili jin in jang.

- Oglas -

Terapevt z zabadanjem igel na točkah, kjer ležijo meridiani, poskrbi za ponovno vzpostavitev pretoka vitalne energije či. Če je kroženje vitalne energije nemoteno, smo zdravi in polni energije. Vendar že najmanjša motnja pretoka v katerem od meridianov lahko vpliva na delovanje organizma. Zdravnik oziroma terapevt ima na voljo 670 točk, ki so porazdeljene po meridianih, poleg tega pa še 1500 simptomatičnih točk, ki se nahajajo zunaj meridianov. Z zabadanjem tankih igel v kožo na teh točkah zdravnik sprosti, spodbudi ali pa zavre pretok energije.

V medicini so v uporabi sterilne igle za enkratno uporabo, narejene iz nerjavečega jekla. Tako se prepreči morebitne okužbe.

akupunktura2

Kdaj nam je akupunktura v pomoč

Akupunktura je zelo učinkovita pri prvih znakih gripe in prehlada. Odlično se obnese tudi pri zobobolu, bolečinah v hrbtu, išiasu, migreni, bolečih menstruacijah in revmi. Poleg tega je s pomočjo akupunkture zdraviti tudi različne funkcionalne težave, kot so različne oblike prebavnih motenj, težave z dihanjem, težave s krvnim obtokom ter spolne in hormonske težave. Akupunktura je v pomoč tudi tistim, ki imajo težave z alergijami, stresom, tesnobo, kroničnimi kožnimi boleznimi in vrtoglavico. Pomaga tudi pri celjenju ran, uporablja pa se tudi med nosečnostjo in porodom. Vendar tako za nosečnost kot za porod velja, da se morate predhodno posvetovati z zdravnikom ali babico, ki ima izkušnje z akupunkturo, saj se določene točke med nosečnostjo odsvetujejo.

Uporaba akupunkture v veterini

Akupunktura pri živalih je poznana že zelo dolgo, danes pa se uporablja predvsem pri funkcionalnih težavah in bolečinah pri velikih rejnih živalih, pa tudi pri domačih živalih. S pomočjo akupunkture zdravijo tudi različne vedenjske težave pri mačkah in psih.

Laserska akupunktura – odlična pomoč pri odvajanju od kajenja

Učinki laserske akupunkture naj bi bili v primerjavi z iglično dolgotrajnejši, bolj globinski, prav tako pa pri tej obliki akupunkture tudi ni nobene možnosti za okužbo. Laserska akupunktura je tudi popolnoma neboleča.

- Oglas -

Pri nas se laserska akupunktura uporablja za odvajanje od kajenja in alkohola, za kontrolo telesne teže, prav tako pa je tudi odlična terapija proti stresu. V teh primerih se stimulira izključno energetske točke na ušesih. Za odpravo fizičnih simptomov kajenja, torej želje po nikotinu, nervoze, depresije in glavobolov, pri 70 do 80 % ljudi zadostuje že ena sama 90-minutna terapija.

.

NAJNOVEJŠE