Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaAkupunktura: Z iglicami nad zdravstvene težave

Akupunktura: Z iglicami nad zdravstvene težave

MORDA VAS ZANIMA

Akupunktura je ena od vej kitajske medicine, ki temelji na celostnem dojemanju človeka. Pri akupunkturi terapevt z zabadanjem tankih igel v kožo na določenih delih telesa skuša ponovno vzpostaviti harmonični pretok življenjske energije. Gre za zunanjo medicino, njen namen pa je v prvi vrsti preprečevati nastanek bolezni.

Zgodovina zdravljenja z iglicami

- Oglas -

Akupunktura naj bi nastala konec 2. tisočletja pred našim štetjem, nekateri pa celo verjamejo, da njeni začetki segajo celo v 3. tisočletje pred našim štetjem. Akupunkturo so v Evropo konec 16. stoletja prinesli jezuiti. Takrat so jo izvajali predvsem na podeželju.

Akupunktura je močno razširjena postala v tridesetih letih prejšnjega stoletja, leta 1931 je svoja vrata odprla tudi prva ordinacija akupunkture v Parizu, njen pobudnik pa je bil zdravnik Paul Ferryrolles. Roger de La Füye je leta 1943 ustanovil Francosko združenje za akupunkturo, prvo znanstveno združenje in prvo šolo akupunkture v Franciji.

Kako akupunktura deluje

Akupunktura temelji na energijskem dojemanju kitajske tradicionalne medicine, katere osnovo predstavljata dopolnjujoči se sili jin in jang.

- Oglas -

Terapevt z zabadanjem igel na točkah, kjer ležijo meridiani, poskrbi za ponovno vzpostavitev pretoka vitalne energije či. Če je kroženje vitalne energije nemoteno, smo zdravi in polni energije. Vendar že najmanjša motnja pretoka v katerem od meridianov lahko vpliva na delovanje organizma. Zdravnik oziroma terapevt ima na voljo 670 točk, ki so porazdeljene po meridianih, poleg tega pa še 1500 simptomatičnih točk, ki se nahajajo zunaj meridianov. Z zabadanjem tankih igel v kožo na teh točkah zdravnik sprosti, spodbudi ali pa zavre pretok energije.

V medicini so v uporabi sterilne igle za enkratno uporabo, narejene iz nerjavečega jekla. Tako se prepreči morebitne okužbe.

Kdaj nam je akupunktura v pomoč

Akupunktura je zelo učinkovita pri prvih znakih gripe in prehlada. Odlično se obnese tudi pri zobobolu, bolečinah v hrbtu, išiasu, migreni, bolečih menstruacijah in revmi. Poleg tega je s pomočjo akupunkture zdraviti tudi različne funkcionalne težave, kot so različne oblike prebavnih motenj, težave z dihanjem, težave s krvnim obtokom ter spolne in hormonske težave. Akupunktura je v pomoč tudi tistim, ki imajo težave z alergijami, stresom, tesnobo, kroničnimi kožnimi boleznimi in vrtoglavico. Pomaga tudi pri celjenju ran, uporablja pa se tudi med nosečnostjo in porodom. Vendar tako za nosečnost kot za porod velja, da se morate predhodno posvetovati z zdravnikom ali babico, ki ima izkušnje z akupunkturo, saj se določene točke med nosečnostjo odsvetujejo.

Uporaba akupunkture v veterini

Akupunktura pri živalih je poznana že zelo dolgo, danes pa se uporablja predvsem pri funkcionalnih težavah in bolečinah pri velikih rejnih živalih, pa tudi pri domačih živalih. S pomočjo akupunkture zdravijo tudi različne vedenjske težave pri mačkah in psih.

Laserska akupunktura – odlična pomoč pri odvajanju od kajenja

Učinki laserske akupunkture naj bi bili v primerjavi z iglično dolgotrajnejši, bolj globinski, prav tako pa pri tej obliki akupunkture tudi ni nobene možnosti za okužbo. Laserska akupunktura je tudi popolnoma neboleča.

Pri nas se laserska akupunktura uporablja za odvajanje od kajenja in alkohola, za kontrolo telesne teže, prav tako pa je tudi odlična terapija proti stresu. V teh primerih se stimulira izključno energetske točke na ušesih. Za odpravo fizičnih simptomov kajenja, torej želje po nikotinu, nervoze, depresije in glavobolov, pri 70 do 80 % ljudi zadostuje že ena sama 90-minutna terapija.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×