Razstrupljevalna juha iz rdeče pese in rabarbare

    Predstavljamo vam recept za vegansko kremno juho živahnih barv, ki je sladkega in kislega okusa obenem.  S svojimi bogatimi sestavinami bo poskrbela za svežino in drugačnost na vašem krožniku.

    Rdeča pesa in rabarbara v juhi ter hren v kremi, ki se juhi dobro poda, vam bodo pomagali pri odpravljanju nesnage iz jeter, vi pa se boste kmalu počutili bolje. Juho si lahko pripravite za kosilo ali večerjo. Postrezite jo s solato in s popečenim polnozrnatim kruhom in imeli boste popoln obrok.

    Juha iz rdeče pese in rabarbare

    Kaj potrebujete (za 4 osebe)?

    • 2 žlički kokosovega ali sončničnega olja,
    • 1 majhno čebulo,
    • 4 stroke česna,
    • 2 večji rdeči pesi – olupljeni in na grobo narezani,
    • 4 liste rabarbare, na grobo narezane,
    • pol kozarčka belega vina za kuhanje,
    • četrtino jušne osnove,
    • sol in poper.

    Postopek priprave:

    1. V kozici segrejte olje in pražite čebulo, dokler ne postekleni. Dodajte česen, rdečo peso in rabarbaro. Pražite, dokler rahlo ne porjavijo. Dodajte belo vino in kuhajte nekaj minut.
    2. Dodajte jušno osnovo, sol in poper. Ko mešanica zavre, znižajte temperaturo in pustite kuhati 30 minut.
    3. Ko se rdeča pesa omehča, mešanico zmiksajte v mešalniku ali s paličnim mešalnikom.
    4. Postrezite takoj. Juhi se bo dobro podala hrenova krema, katere recept objavljamo v nadaljevanju.

    Hrenova krema

    Potrebujete:

    • 125 gramov indijskih oreščkov,
    • 2 žlički agave,
    • 2 žlički svežega limoninega soka,
    • 1 ščepec soli,
    • 1 žličko sveže naribanega hrena.

    Priprava:

    Z mešalnikom zmiksajte oreščke, agavo, limonin sok in sol – dokler mešanica ne postane gladka. Dodajte nariban hren. Žlico kreme naložite na juho.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte