Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Zdravje & prehranaRazstrupljevalna juha iz rdeče pese in rabarbare

Razstrupljevalna juha iz rdeče pese in rabarbare

MORDA VAS ZANIMA

Predstavljamo vam recept za vegansko kremno juho živahnih barv, ki je sladkega in kislega okusa obenem.  S svojimi bogatimi sestavinami bo poskrbela za svežino in drugačnost na vašem krožniku.

- Oglas -

Rdeča pesa in rabarbara v juhi ter hren v kremi, ki se juhi dobro poda, vam bodo pomagali pri odpravljanju nesnage iz jeter, vi pa se boste kmalu počutili bolje. Juho si lahko pripravite za kosilo ali večerjo. Postrezite jo s solato in s popečenim polnozrnatim kruhom in imeli boste popoln obrok.

Juha iz rdeče pese in rabarbare

Kaj potrebujete (za 4 osebe)?

  • 2 žlički kokosovega ali sončničnega olja,
  • 1 majhno čebulo,
  • 4 stroke česna,
  • 2 večji rdeči pesi – olupljeni in na grobo narezani,
  • 4 liste rabarbare, na grobo narezane,
  • pol kozarčka belega vina za kuhanje,
  • četrtino jušne osnove,
  • sol in poper.

Postopek priprave:

  1. V kozici segrejte olje in pražite čebulo, dokler ne postekleni. Dodajte česen, rdečo peso in rabarbaro. Pražite, dokler rahlo ne porjavijo. Dodajte belo vino in kuhajte nekaj minut.
  2. Dodajte jušno osnovo, sol in poper. Ko mešanica zavre, znižajte temperaturo in pustite kuhati 30 minut.
  3. Ko se rdeča pesa omehča, mešanico zmiksajte v mešalniku ali s paličnim mešalnikom.
  4. Postrezite takoj. Juhi se bo dobro podala hrenova krema, katere recept objavljamo v nadaljevanju.
- Oglas -

Hrenova krema

Potrebujete:

  • 125 gramov indijskih oreščkov,
  • 2 žlički agave,
  • 2 žlički svežega limoninega soka,
  • 1 ščepec soli,
  • 1 žličko sveže naribanega hrena.

Priprava:

Z mešalnikom zmiksajte oreščke, agavo, limonin sok in sol – dokler mešanica ne postane gladka. Dodajte nariban hren. Žlico kreme naložite na juho.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×