Predstavljamo vam recept za vegansko kremno juho živahnih barv, ki je sladkega in kislega okusa obenem. S svojimi bogatimi sestavinami bo poskrbela za svežino in drugačnost na vašem krožniku.
- Oglas -
Rdeča pesa in rabarbara v juhi ter hren v kremi, ki se juhi dobro poda, vam bodo pomagali pri odpravljanju nesnage iz jeter, vi pa se boste kmalu počutili bolje. Juho si lahko pripravite za kosilo ali večerjo. Postrezite jo s solato in s popečenim polnozrnatim kruhom in imeli boste popoln obrok.
Kaj potrebujete (za 4 osebe)?
- Oglas -
- 2 žlički kokosovega ali sončničnega olja,
- 1 majhno čebulo,
- 4 stroke česna,
- 2 večji rdeči pesi – olupljeni in na grobo narezani,
- 4 liste rabarbare, na grobo narezane,
- pol kozarčka belega vina za kuhanje,
- četrtino jušne osnove,
- sol in poper.
Postopek priprave:
- V kozici segrejte olje in pražite čebulo, dokler ne postekleni. Dodajte česen, rdečo peso in rabarbaro. Pražite, dokler rahlo ne porjavijo. Dodajte belo vino in kuhajte nekaj minut.
- Dodajte jušno osnovo, sol in poper. Ko mešanica zavre, znižajte temperaturo in pustite kuhati 30 minut.
- Ko se rdeča pesa omehča, mešanico zmiksajte v mešalniku ali s paličnim mešalnikom.
- Postrezite takoj. Juhi se bo dobro podala hrenova krema, katere recept objavljamo v nadaljevanju.
Hrenova krema
Potrebujete:
- 125 gramov indijskih oreščkov,
- 2 žlički agave,
- 2 žlički svežega limoninega soka,
- 1 ščepec soli,
- 1 žličko sveže naribanega hrena.
Priprava:
- Oglas -
Z mešalnikom zmiksajte oreščke, agavo, limonin sok in sol – dokler mešanica ne postane gladka. Dodajte nariban hren. Žlico kreme naložite na juho.
- Oglas -