Zdravje & prehranaRazbremenite vrat

Razbremenite vrat

MORDA VAS ZANIMA

Vrat je točka telesa, v kateri se lahko skladišči veliko stresa, zato prihaja do bolečin in krčev. Napetost, ki jo nosimo na vratu, je potrebno razbremeniti.

- Oglas -

Stres je sestavni del življenja, a kljub temu nič manj izčrpajoč. Pozna se na celem telesu, velikokrat pa prav zaradi nerodne telesne drže trpi vrat. Vratne mišice morajo biti prožne, močne in vzdržljive. Žal pa se zgodi, da se zakrčijo zaradi nepravilne drže in stresa. To pripelje do bolečin.

razbremenite vrat

Bolečine lahko odpravimo z enostavnimi vajami, ki jih lahko opravljamo povsod. Spremlja naj jih globoko dihanje, da prekrvavimo telo. V sedečem položaju se zravnamo, usmerimo pogled naprej. Z desnim ušesom se poskusimo dotakniti desne rame. Počasi in previdno. Čutimo razteg vsakega mišičnega vlakna. Glavo približamo centru in ponovimo razteg v levo stran. Pri drugi vaju se zopet usmerimo naprej, nato pa pogledamo močno desno in kasneje še močno levo. Dejanja morajo biti zelo počasna in temeljita. Tretja vaja se začne v isti točni kot prejšnji dve. Glavo tokrat pomaknemo dol, z brado se dotaknemo prsnega koša. Ko gremo z glavo nazaj, jo naslonimo na ramena. Gibi so počasni in previdni. Za konec krožimo z glavo nekaj sekund in popokamo morebitne zakrčene mišice.

Poleg vaj za razbremenitev pa je pomembno, da ukrepamo tudi na drugih področjih. Poskrbeti moramo za zdravo prehrano, bogato z vlakninami in minerali, telesu moramo privoščiti veliko svežega zraka, priporočljivo se je veliko gibati ter kvalitetno spati. Poleg tega je vedno pametno poskrbeti za »hrano za dušo« v obliki prijateljskega klepeta, dobre knjige, pomirjujočega čaja, romantičnega večera in podobno.

- Oglas -

Preizkusite tudi preproste vaje iz joge na delovnem mestu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×