Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaRazbremenite vrat

Razbremenite vrat

MORDA VAS ZANIMA

Vrat je točka telesa, v kateri se lahko skladišči veliko stresa, zato prihaja do bolečin in krčev. Napetost, ki jo nosimo na vratu, je potrebno razbremeniti.

- Oglas -

Stres je sestavni del življenja, a kljub temu nič manj izčrpajoč. Pozna se na celem telesu, velikokrat pa prav zaradi nerodne telesne drže trpi vrat. Vratne mišice morajo biti prožne, močne in vzdržljive. Žal pa se zgodi, da se zakrčijo zaradi nepravilne drže in stresa. To pripelje do bolečin.

razbremenite vrat

Bolečine lahko odpravimo z enostavnimi vajami, ki jih lahko opravljamo povsod. Spremlja naj jih globoko dihanje, da prekrvavimo telo. V sedečem položaju se zravnamo, usmerimo pogled naprej. Z desnim ušesom se poskusimo dotakniti desne rame. Počasi in previdno. Čutimo razteg vsakega mišičnega vlakna. Glavo približamo centru in ponovimo razteg v levo stran. Pri drugi vaju se zopet usmerimo naprej, nato pa pogledamo močno desno in kasneje še močno levo. Dejanja morajo biti zelo počasna in temeljita. Tretja vaja se začne v isti točni kot prejšnji dve. Glavo tokrat pomaknemo dol, z brado se dotaknemo prsnega koša. Ko gremo z glavo nazaj, jo naslonimo na ramena. Gibi so počasni in previdni. Za konec krožimo z glavo nekaj sekund in popokamo morebitne zakrčene mišice.

Poleg vaj za razbremenitev pa je pomembno, da ukrepamo tudi na drugih področjih. Poskrbeti moramo za zdravo prehrano, bogato z vlakninami in minerali, telesu moramo privoščiti veliko svežega zraka, priporočljivo se je veliko gibati ter kvalitetno spati. Poleg tega je vedno pametno poskrbeti za »hrano za dušo« v obliki prijateljskega klepeta, dobre knjige, pomirjujočega čaja, romantičnega večera in podobno.

- Oglas -

Preizkusite tudi preproste vaje iz joge na delovnem mestu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×