Brezglutenski piškoti iz štirih sestavin

    Čičerikina moka je narejena iz čičerike in je zelo dober nadomestek navadni moki, nekateri pa jo pri peki in kuhi uporabljajo tudi namesto jajc. Je izredno bogata z beljakovinami in vlakninami in ne vsebuje glutena. Čičerika je sicer zelo hranljiva stročnica, ki jo lahko pripravimo v raznih juhah, solatah, pa tudi glavnih jedeh. Najbolj je razširjena v kulinariki Indijskega polotoka in v Sredozemlju, zadnja leta pa se je uveljavila tudi pri nas. Danes bomo z vami delili recept za preproste in okusne piškote iz štirih sestavin, ki so primerni tudi za ljudi na brezglutenski dieti.

    Piškoti iz čičerike

    Potrebujemo:

    • 1 skodelico nesoljenega arašidovega masla,
    • 1 skodelico čičerikine moke,
    • 3 žlice kokosovega sladkorja,
    • 1 veliko zrelo banano.

    Banano zmiksamo, da dobimo gladek pire. Nato vse sestavine zmešamo v multipraktiku, če želimo bolj sladke piškote, lahko dodamo še kakšno žlico kokosovega sladkorja, po želji pa tudi ščepec soli. Maso za 20 minut postavimo v hladilnik, nato pa iz nje oblikujemo 14 kroglic, ki jih sploščene polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Piškote pečemo približno 15 minut na 180 °C. Ponudimo še tople, okusni pa so tudi ohlajeni.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte