Čičerikina moka je narejena iz čičerike in je zelo dober nadomestek navadni moki, nekateri pa jo pri peki in kuhi uporabljajo tudi namesto jajc. Je izredno bogata z beljakovinami in vlakninami in ne vsebuje glutena. Čičerika je sicer zelo hranljiva stročnica, ki jo lahko pripravimo v raznih juhah, solatah, pa tudi glavnih jedeh. Najbolj je razširjena v kulinariki Indijskega polotoka in v Sredozemlju, zadnja leta pa se je uveljavila tudi pri nas. Danes bomo z vami delili recept za preproste in okusne piškote iz štirih sestavin, ki so primerni tudi za ljudi na brezglutenski dieti.
Potrebujemo:
- 1 skodelico nesoljenega arašidovega masla,
- 1 skodelico čičerikine moke,
- 3 žlice kokosovega sladkorja,
- 1 veliko zrelo banano.
Banano zmiksamo, da dobimo gladek pire. Nato vse sestavine zmešamo v multipraktiku, če želimo bolj sladke piškote, lahko dodamo še kakšno žlico kokosovega sladkorja, po želji pa tudi ščepec soli. Maso za 20 minut postavimo v hladilnik, nato pa iz nje oblikujemo 14 kroglic, ki jih sploščene polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Piškote pečemo približno 15 minut na 180 °C. Ponudimo še tople, okusni pa so tudi ohlajeni.