Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaBrezglutenski piškoti iz štirih sestavin

Brezglutenski piškoti iz štirih sestavin

MORDA VAS ZANIMA

Čičerikina moka je narejena iz čičerike in je zelo dober nadomestek navadni moki, nekateri pa jo pri peki in kuhi uporabljajo tudi namesto jajc. Je izredno bogata z beljakovinami in vlakninami in ne vsebuje glutena. Čičerika je sicer zelo hranljiva stročnica, ki jo lahko pripravimo v raznih juhah, solatah, pa tudi glavnih jedeh. Najbolj je razširjena v kulinariki Indijskega polotoka in v Sredozemlju, zadnja leta pa se je uveljavila tudi pri nas. Danes bomo z vami delili recept za preproste in okusne piškote iz štirih sestavin, ki so primerni tudi za ljudi na brezglutenski dieti.

- Oglas -

Piškoti iz čičerike

Potrebujemo:

  • 1 skodelico nesoljenega arašidovega masla,
  • 1 skodelico čičerikine moke,
  • 3 žlice kokosovega sladkorja,
  • 1 veliko zrelo banano.

Banano zmiksamo, da dobimo gladek pire. Nato vse sestavine zmešamo v multipraktiku, če želimo bolj sladke piškote, lahko dodamo še kakšno žlico kokosovega sladkorja, po želji pa tudi ščepec soli. Maso za 20 minut postavimo v hladilnik, nato pa iz nje oblikujemo 14 kroglic, ki jih sploščene polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Piškote pečemo približno 15 minut na 180 °C. Ponudimo še tople, okusni pa so tudi ohlajeni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×