Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Zdravje & prehranaKupujmo slovensko hrano

Kupujmo slovensko hrano

MORDA VAS ZANIMA

Zanimanje za domače izdelke vse bolj narašča, ker se potrošniki vse bolj zavedajo pomena sezonske hrane, ki je pogosto bolj okusna od tiste, pripeljane čez morje, ki se znajde na policah večjih trgovin. Morda se v nas porodi tudi večje zaupanje do okoliškega pridelovalca hrane, ki ga lahko tudi osebno spoznamo, kot do do nekega izdelka v večji trgovini.

- Oglas -

Kupujmo slovensko

Onesnaževanje je problem

Izdelki in predvsem hrana, pripeljana od daleč,  je večinoma dostavljena z letali ali večjimi ladjami, kar vsekakor ni okolju prijazno, saj imajo taka prevozna sredstva ogromen izpust toplogrednih plinov. Onesnaževanje pri predelavi hrane je eden temeljnih problemov sodobnega časa. Hrana, pridelana v našem kraju in okolici, izpust teh plinov zmanjša za kar 99 odstotkov.

Podprimo svoj kraj in Slovenijo

S kupovanjem domače hrane spodbujate domače podjetnike in kmete. To pomeni, da bodo ti enake usluge lahko nudili tudi obiskovalcem, kar bo vašemu kraju nadelo prijeten značaj. S tem, ko podpiramo domače, se izognemo tudi več posrednikom in tako več denarja dobijo pridelovalci, ki ga lahko neposredno tudi namenijo v pridelavo nove hrane. Če podpremo kar krajevnega kmeta, s tem omogočimo večji pretok denarja ter več dela in dobička kmetu ter posledično krajevni skupnosti. S tem se ustvari tud več delovnih mest in več zaposlenih, s čimer doprinesemo k boljšemu razvijanju kraja. Če od kmetov kupujete kadar lahko, s tem pomagate ohranjati kmečke tradicije, ki so v skladu s krajevno krajino, tako da bo njen videz lepši.

Prejšnji članekRazbremenite vrat
Naslednji članekUtrdimo svoje telo pred poletjem

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×