0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKupujmo slovensko hrano

Kupujmo slovensko hrano

MORDA VAS ZANIMA

Zanimanje za domače izdelke vse bolj narašča, ker se potrošniki vse bolj zavedajo pomena sezonske hrane, ki je pogosto bolj okusna od tiste, pripeljane čez morje, ki se znajde na policah večjih trgovin. Morda se v nas porodi tudi večje zaupanje do okoliškega pridelovalca hrane, ki ga lahko tudi osebno spoznamo, kot do do nekega izdelka v večji trgovini.

- Oglas -

Kupujmo slovensko

Onesnaževanje je problem

Izdelki in predvsem hrana, pripeljana od daleč,  je večinoma dostavljena z letali ali večjimi ladjami, kar vsekakor ni okolju prijazno, saj imajo taka prevozna sredstva ogromen izpust toplogrednih plinov. Onesnaževanje pri predelavi hrane je eden temeljnih problemov sodobnega časa. Hrana, pridelana v našem kraju in okolici, izpust teh plinov zmanjša za kar 99 odstotkov.

Podprimo svoj kraj in Slovenijo

S kupovanjem domače hrane spodbujate domače podjetnike in kmete. To pomeni, da bodo ti enake usluge lahko nudili tudi obiskovalcem, kar bo vašemu kraju nadelo prijeten značaj. S tem, ko podpiramo domače, se izognemo tudi več posrednikom in tako več denarja dobijo pridelovalci, ki ga lahko neposredno tudi namenijo v pridelavo nove hrane. Če podpremo kar krajevnega kmeta, s tem omogočimo večji pretok denarja ter več dela in dobička kmetu ter posledično krajevni skupnosti. S tem se ustvari tud več delovnih mest in več zaposlenih, s čimer doprinesemo k boljšemu razvijanju kraja. Če od kmetov kupujete kadar lahko, s tem pomagate ohranjati kmečke tradicije, ki so v skladu s krajevno krajino, tako da bo njen videz lepši.

NAJNOVEJŠE