0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPšenična trava krepi zdravje in skrbi za dobro počutje

Pšenična trava krepi zdravje in skrbi za dobro počutje

MORDA VAS ZANIMA

Pšenična trava ima res raznolike učinkovine, vendar velja še posebej poudariti njeno zmožnost čiščenja krvi, razstrupljanja jeter in čiščenja debelega črevesa.

- Oglas -

Pšenična trava hrani in krepi naše telo. Vsebuje številne aminokisline, encime, fitokemikalije, vitamine (vitamini C, E, A, B1, B2, B3, B6, K) in minerale (cink, selen, fosfor, kalij, kalcij, bor, klorid, krom, kobalt, baker, jod, železo, magnezij, mangan, nikelj, železo), v njej pa najdemo tudi linolno in linolensko kislino.

A ko govorimo o vseh zdravilnih in hranilnih učinkih trave, nikakor ne smemo mimo klorofila. Trave so namreč skupaj z lucerno in algami najbogatejši vir klorofila na svetu. Klorofil na primer prispeva k hitrejšemu in učinkovitemu celjenju tkiv. Prav tako je klorofil pomembno zdravilo, ki pomaga pri krvavečih dlesnih, parodontalni bolezni, gingivitisu, učinkovit pa je celo pri vnetem žrelu. Klorofil nas lahko zaščiti tudi pred nizkimi stopnjami rentgenskega sevanja iz bolnišnične opreme, televizijskih in računalniških ekranov, prenosnih računalnikov, mikrovalovnih pečic in drugih električnih naprav. Pšenična trava pa poleg klorofila vsebuje še vrsto drugih encimov in hranilnih snovi.

Pšenična trava

- Oglas -

Obstaja že vrsta raziskav, ki potrjujejo zdravstvene koristi pšenične trave. Ta naj bi tako pomagala popravljati DNK, krepila imunski sistem, zavirala proste radikale, preprečevala nastajanje rakavih tvorb, vplivala na dolgoživost, proizvajala rastni hormon, pomagala pri kožnih boleznih, zniževala povišano raven holesterola v krvi, preprečevala vnetja, spodbujala pomlajevanje celic, skrbela za večjo odpornost telesa in zmanjševala tveganje za razvoj ateroskleroze.

Pšenična trava prav tako obnavlja kri, pospešuje proizvodnjo hemoglobina, celi rane, deluje protibakterijsko, alkalizira kri, čisti jetra, nevtralizira strupe v našem telesu, pospešuje delovanje encimov, iz našega telesa pa tudi odstranjuje strupene težke kovine.

Katera je boljša – suha ali sveža?

Trava, ki uspeva na prostem, vsebuje več hranilnih snovi kot trava, gojena v zaprtem prostoru. Tudi če primerjamo svežo in posušeno travo, ima vsaka od njiju neke določene prednosti. Svežo pšenično travo odlikuje največja življenjska moč, visoka vsebnost sladkorjev, največja encimska aktivnost. Slabost sveže trave pa je v tem, da sočenje in gojenje zahtevata kar precej dela. Po drugi strani pa je posušena pšenična trava zelo priročna. Odlikuje jo najvišja hranilna vrednost, nekoliko manjša pa je je njena encimska aktivnost.

Pšenična trava v prahu je zelo koncentrirana in priročna ter preprosta za uporabo. In kako naj vemo, da smo kupili kakovostno travo v prahu? Čisto vse je odvisno od načina pridobivanja. Dejavniki, ki vplivajo na vsebnost hranil, so kisik, vročina, svetloba in voda. Bolj ko proizvajalec uspe znižati vpliv teh elementov, bolj kakovosten je izdelek.

- Oglas -

Pšenična trava je nepogrešljiva tudi v kozmetiki

Pšenična trava je med drugim tudi odlična nega za obraz. Vlažno gazo samo potopite v prah pšenične trave, jo vtrite v kožo in pustite delovati nekaj časa. Sicer boste po obrazu popolnoma zeleni, vendar bo vredno. Prah pšenične trave namreč izvrstno čisti kožo in je v veliko pomoč ljudem, ki imajo težave z aknami in ogrci. Pšenična trava prav tako učinkovito zdravi različne izpuščaje, vnetja, ognojke, ureznine, opekline, pike insektov, srbečo kožo in dermatitis.

Ker je veliko težav s kožo povezanih s preobremenjenostjo jeter, je v takih primerih pšenično travo smiselno tudi uživati.

Spoznali ste, da je pšenična trava res vsestransko živilo, ki vam je lahko v pomoč pri številnih zdravstvenih tegobah. Sok iz pšenične trave tako krepi naše telo in nas poživi tudi na duhovni ravni. Dejstvo je, da sok iz pšenične trave ni noben čudežni napoj, ampak je lahko učinkovita pomoč pri krepitvi zdravja in dobrega počutja, v številnih primerih pa tudi učinkovito naravno zdravilo.

NAJNOVEJŠE