Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Zdravje & prehranaKislo zelje je pravo naravno zdravilo

Kislo zelje je pravo naravno zdravilo

MORDA VAS ZANIMA

Kislo zelje je naša tradicionalna jed, ki jo poznamo praktično vsi. Skoraj nobena vrsta zelenjave se v jedilnikih različnih narodov ne pojavlja tako pogosto kot prav zelje. Zelje namreč uspeva v različnih podnebnih razmerah, je na voljo v praktično vseh letnih časih, na polju pa lahko ostane tudi do pozne jeseni. Uživamo ga lahko kuhanega ali surovega.

Naravno zdravilo s tradicijo

- Oglas -

Kislo zelje ni samo obvezen element zdrave prehrane, ampak v določenih pogledih na naš organizem deluje naravnost čudežno. Kislo zelje namreč vsebuje snovi, ki blagodejno in v nekaterih primerih celo zdravilno delujejo na naš organizem. Z rednim in pravilnim uživanjem zelja lahko omilimo simptome številnih težav – od preprostega črvičenja v želodcu pa do putike ali povišane ravni holesterola v krvi. Poleg tega pa je kislo zelje še zelo poceni, nima nobenih stranskih učinkov, njegovo uživanje pa je nadvse preprosto.

Kislo zelje

Zagotovo je bolje preprečiti kot pa zdraviti. S pravilnim načinom življenja, ki zajema zdravo prehrano, gibanje in sposobnostjo uspešnega soočanja s stresom, je mogoče preprečiti številne bolezni.

Kislo zelje v prehrani

In če se ustavimo kar pri prehrani: Veliko ljudi ima s spreminjanjem prehranjevalnih navad velike težave. Pa vendar pozitivna sprememba prehranjevalnih navad posamezniku prinaša veliko koristi – vpliva na zdravje in splošno dobro počutje, skrbi za vitalnost, poveča delovno storilnost ter v nas prebudi tisto pravo veselje do življenja.

- Oglas -

Pomembno je, da naša prehrana temelji na polnovrednih in hranilno bogatih živilih. Gre za naravna živila, ki ne obremenjujejo našega telesa, poleg tega pa mu zagotavljajo še vsa potrebna hranila. Zelo pomembno je, da je naša prehrana pestra. Prav tako naj bo hrana, ki se znajde na našem krožniku, čim manj toplotno obdelana rastlinskega izvora. Prav rastlinska živila naj bi v naši prehrani bila v veliki večini.

Tudi kislo zelje naj zato najde svoje mesto v naši prehrani, saj spodbuja presnovo, ugodno vpliva na krvno sliko, z njegovo pomočjo lahko postopno ozdravimo povišan holesterol. Kislo zelje prav tako pomaga pri težavah s srcem in ožiljem, z njegovim rednim uživanjem lahko preprečimo pojav krvnega strdka in poapnenje žil. To hranilno bogato živilo je v veliko pomoč pri prebavnih težavah, pomaga krepiti imunski sistem, spodbuja celjenje ran, priporočajo ga pri preprečevanju rakavih obolenj, kislo zelje pa je nenadomestljivo tudi pri odpravljanju strupov in sluzi iz telesa.

Razstrupite se s pomočjo kislega zelja in zeljnice

Kislo zelje je odlično za razstrupljanje, saj na naraven način spodbudi presnovo ter pospeši izločanje sluzi in strupov. Kadar se lotite razstrupljanja, je najbolj priporočljivo čim bolj omejiti uživanje trde hrane. Raje pijte čim več tekočine in seveda zeljnice. Če želite zares doseči pravi učinek zeljnice, ji dodajte še malo jabolčnega kisa, ki vsebuje veliko vitaminov in rudninskih snovi. Z zeljnico sta idealna kombinacija vseh esencialnih hranil, ki jih naše telo v času razstrupljanja najbolj potrebuje.

Ko se odločimo, da ne bomo uživali trde hrane, damo svojemu telesu možnost, da se odlično očisti strupov in sluzi. Med tedenskim postom oziroma postom, ki traja dlje časa, uživajte samo sadne in zelenjavne sokove, nesladkane čaje, pijte pa predvsem veliko zeljnice z jabolčnim kisom.

  • Najbolj priporočljivo je, da pravi (daljši) post opravite pod strokovnim nadzorom.
  • Če ne gre drugače, poskusite nekaj dni preživeti samo ob sadnih in zelenjavnih sokovih.
  • Po postu počasi in postopno preidite na uživanje trde hrane. Na začetku uživajte le zelenjavo, sadje, mlečne izdelke iz kislega mleka, predvsem pa presno kislo zelje.
  • Med postom nikar ne pozabite na lahkotno gibanje. Pri izločanju strupov zelo pomagajo tudi vroče kopeli in pa seveda tudi savna.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×