Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljePridelki, ki kljubujejo vremenu

Pridelki, ki kljubujejo vremenu

MORDA VAS ZANIMA

Zahvaljujoč se najnovejšim odkritjem pri preučevanju alg bo kmalu mogoče razviti kmetijske pridelke, ki bodo kljubovali nenadnim vremenskim spremembam, so optimistični znanstveniki.

- Oglas -

Alge

Odkrili so, da hitrost obnavljanja beljakovin narekuje hitrost prilagajanja rastlin spremembam, kot sta nenadni suša ali pozeba. Stopnja obnove se med beljakovinami razlikuje glede na njihovo vlogo in mesto v celici. Beljakovine, ki izvajajo fotosintezo, se na primer obnavljajo hitro, saj so izpostavljene tveganju, da jih poškoduje svetloba. Nasprotno pa tiste beljakovine, ki varujejo DNK v rastlinskih celicah, niso izpostavljene nikakršnemu tveganju in se zato obnavljajo počasneje.
Spoznanje bi lahko pripomoglo h gojenju rastlin s takšnimi beljakovinami, ki bi se bile sposobne čim hitreje odzivati na spremembe okolja, pa tudi h gojenju visokodonosnih rastlin v stabilnih okoljih, kjer je potrebna le majhna prilagoditev na pogoje. Univerzitetni znanstveniki so do teh izsledkov prišli pri razvijanju metode, s katero so želeli ugotoviti, kako hitro alge iz svoje hrane vežejo dušik, ki se uporablja za proizvodnjo beljakovin. Seveda pa je tukaj vprašanje poseganja v naravni proces rastlin in pa GSO.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×