Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljePridelki, ki kljubujejo vremenu

Pridelki, ki kljubujejo vremenu

MORDA VAS ZANIMA

Zahvaljujoč se najnovejšim odkritjem pri preučevanju alg bo kmalu mogoče razviti kmetijske pridelke, ki bodo kljubovali nenadnim vremenskim spremembam, so optimistični znanstveniki.

- Oglas -

Alge

Odkrili so, da hitrost obnavljanja beljakovin narekuje hitrost prilagajanja rastlin spremembam, kot sta nenadni suša ali pozeba. Stopnja obnove se med beljakovinami razlikuje glede na njihovo vlogo in mesto v celici. Beljakovine, ki izvajajo fotosintezo, se na primer obnavljajo hitro, saj so izpostavljene tveganju, da jih poškoduje svetloba. Nasprotno pa tiste beljakovine, ki varujejo DNK v rastlinskih celicah, niso izpostavljene nikakršnemu tveganju in se zato obnavljajo počasneje.
Spoznanje bi lahko pripomoglo h gojenju rastlin s takšnimi beljakovinami, ki bi se bile sposobne čim hitreje odzivati na spremembe okolja, pa tudi h gojenju visokodonosnih rastlin v stabilnih okoljih, kjer je potrebna le majhna prilagoditev na pogoje. Univerzitetni znanstveniki so do teh izsledkov prišli pri razvijanju metode, s katero so želeli ugotoviti, kako hitro alge iz svoje hrane vežejo dušik, ki se uporablja za proizvodnjo beljakovin. Seveda pa je tukaj vprašanje poseganja v naravni proces rastlin in pa GSO.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×