Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Ekologija & okoljeZavore za podnebne spremembe

Zavore za podnebne spremembe

MORDA VAS ZANIMA

Goddardov inštitut za vesoljske raziskave (GISS) pri agenciji Nasa, ki spremlja gibanje povprečne temperature zraka pri zemeljskem površju, je predstavil štirinajst ukrepov, s katerimi bi lahko po njihovem mnenju upočasnili hitrost globalnega segrevanja za 0,5 stopinj Celzija. Vseh štirinajst ukrepov je osredotočenih na zmanjšanje sproščanja metana in črnega ogljika, stranskega proizvoda pri izgorevanju fosilnih goriv in biomase.

- Oglas -

Saje

Saje, ki se sproščajo v zrak, prispevajo h globalnemu segrevanju tako, da vpijejo sončno svetlobo. Kadar prekrijejo sneg in led, pospešujejo tudi njuno taljenje. Poleg tega povzroča črni ogljik prezgodnje smrti zaradi bolezni srca in raka pljuč.
Ozon, ki sestoji iz različnih plinov, med drugim iz metana, je sam po sebi pomemben povzročitelj globalnega segrevanja. Ukrepi za zmanjševanje emisij metana so usmerjeni predvsem v prečiščevanje plinov, ki se sproščajo pri proizvodnji v rudnikih premoga in plinskih obratih, v omejevanje emisij, ki se sproščajo na smetiščih ter na zmanjševanje stopnje emisij, ki jih proizvajajo farme.
Za zmanjševanje črnega ogljika pa strokovnjaki med drugim predlagajo zamenjavo tradicionalnih peči za žganje opeke (ki so v Aziji zelo razširjene) s sodobnejšimi, okolju prijaznejšimi pečmi, in nameščanje filtrov na dizelska vozila. Po navedbah GISS bi upoštevanje takšnih ukrepov najbolj čutili na območju Rusije, Kirgizije in Tadžikistana, saj imajo velike površine ozemlja prekrite z ledom. S temi ukrepi bi lahko za 135 milijonov metričnih ton povečali tudi agrikulturni pridelek, predvsem v Iranu in na Japonskem, Južna Azija in države Sahelske Afrike pa bi imele več padavin.

Prejšnji članekPridelki, ki kljubujejo vremenu
Naslednji članekČista voda za vse

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×