Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaPreženite vročino s preprostimi sadnimi domačimi ledenkami

Preženite vročino s preprostimi sadnimi domačimi ledenkami

MORDA VAS ZANIMA

Če težko prenašate visoke temperature in iščete vse možne načine za ohladitev, se lahko poskusite ohladiti tudi od znotraj. Kaj je boljšega kot doma pripravljene ledeneke? Pripravite si zdrave domače ledenke, ki jih lahko namesto kupljenih, ponudite tudi otrokom.

- Oglas -

Borovničeva nebesa

Izkoristite sezono borovnic, saj so te eden najmočnejših antioksidantov.  Za 8 ledenk boste potrebovali 300 g borovnic, 55 g medu, čajno žličko vanilijevega ekstrakta, 420 g grškega jogurta. Pripravite jih tako, da v večji skledi nežno premešate borovnice, med in 2 žlici vode in pustite, da stoji.  V ponev na srednjo temperaturo  dajte 125 ml vode in 55 g medu in počakajte, da zavre. Zmanjšate temperaturo in mešajte še pet minut. Počakajte, da se ohladi. S paličnim mešalnikom zmiksajte borovničevo mešanico, vendar le za nekaj sekund, da masa ne bo postala preveč tekoča.

Potem masi dodajte še jogurt in vanilijo in dobro premešajte. Počasi primešajte še ohlajen sirup iz medu, da dobite gladko zmes. Maso pazljivo prelijte v modelčke in jih nikoli ne napolnite do roba, temveč pustite kakšen centimeter do konca. Postavite v zamrzovalnik za približno dve uri, potem pa v polovično zamrznjene ledenke nataknite še lesene palčke. Počakajte še dve uri, najbolje pa, da pustite, da zmrzujejo čez noč.

Kokosovo poletje

Brez kokosa ni poletja, z njim se lahko igrate na tisoč in en način. Poskusite pripraviti ledenke, ki imajo izjemno bogat, zanimiv okus, njihova skrivna sestavina pa je rožna voda. Potrebovali boste dve in pol skodelice narezane lubenice, pol čajne žličke rožne vode, 400 ml kokosove smetane, dve žlici medu in 70 g narezanih olupljenih pistacij. Najprej iz lubenice in rožne vode v električnem blenderju pripravite pire. Potem mešanico pretočite v dvanajst modelčkov za ledenke (napolnite do tretjine).

- Oglas -

Zamrznite za približno dve uri, saj mora biti ta del vsaj delno zamrznjen, preden dodate kokosovo plast. Zmešajte kokosovo kremo in med ter prelijte čez zamrznjeno plast z lubenico. Dajte v zamrzovalnik še za dve uri in potem čez potrosite še pistacije in vstavite  lesene palčke. Zmrzujte še vsaj dve uri.

Eksotične gospodične

Za izjemno osvežilne eksotične gospodične boste potrebovali en narezan mango, 4 narezane jagode, kivi (narezan počez v osem polkrogov), čajno žličko nasekljanih listov bazilike, 2 žlici pasijonke, 500 ml kokosove vode.  Pripravite jih tako, da najprej mešano razporedite košček manga, jagode in kivija v 8 modelčkov,  v vsakega dajte še malo bazilike in pasijonke. Na to natočite kokosovo vodo, vendar naj v modelčkih ostane vsaj centimeter prostora. Ko bodo ledenke že nekaj časa v zamrzovalniku, jim dodajte še lesene palčke. Počakajte, da se popolnoma ohladijo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×