0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPreženite vročino s preprostimi sadnimi domačimi ledenkami

Preženite vročino s preprostimi sadnimi domačimi ledenkami

MORDA VAS ZANIMA

Če težko prenašate visoke temperature in iščete vse možne načine za ohladitev, se lahko poskusite ohladiti tudi od znotraj. Kaj je boljšega kot doma pripravljene ledeneke? Pripravite si zdrave domače ledenke, ki jih lahko namesto kupljenih, ponudite tudi otrokom.

- Oglas -

Borovničeva nebesa

Izkoristite sezono borovnic, saj so te eden najmočnejših antioksidantov.  Za 8 ledenk boste potrebovali 300 g borovnic, 55 g medu, čajno žličko vanilijevega ekstrakta, 420 g grškega jogurta. Pripravite jih tako, da v večji skledi nežno premešate borovnice, med in 2 žlici vode in pustite, da stoji.  V ponev na srednjo temperaturo  dajte 125 ml vode in 55 g medu in počakajte, da zavre. Zmanjšate temperaturo in mešajte še pet minut. Počakajte, da se ohladi. S paličnim mešalnikom zmiksajte borovničevo mešanico, vendar le za nekaj sekund, da masa ne bo postala preveč tekoča.

Potem masi dodajte še jogurt in vanilijo in dobro premešajte. Počasi primešajte še ohlajen sirup iz medu, da dobite gladko zmes. Maso pazljivo prelijte v modelčke in jih nikoli ne napolnite do roba, temveč pustite kakšen centimeter do konca. Postavite v zamrzovalnik za približno dve uri, potem pa v polovično zamrznjene ledenke nataknite še lesene palčke. Počakajte še dve uri, najbolje pa, da pustite, da zmrzujejo čez noč.

- Oglas -

Kokosovo poletje

Brez kokosa ni poletja, z njim se lahko igrate na tisoč in en način. Poskusite pripraviti ledenke, ki imajo izjemno bogat, zanimiv okus, njihova skrivna sestavina pa je rožna voda. Potrebovali boste dve in pol skodelice narezane lubenice, pol čajne žličke rožne vode, 400 ml kokosove smetane, dve žlici medu in 70 g narezanih olupljenih pistacij. Najprej iz lubenice in rožne vode v električnem blenderju pripravite pire. Potem mešanico pretočite v dvanajst modelčkov za ledenke (napolnite do tretjine).

Zamrznite za približno dve uri, saj mora biti ta del vsaj delno zamrznjen, preden dodate kokosovo plast. Zmešajte kokosovo kremo in med ter prelijte čez zamrznjeno plast z lubenico. Dajte v zamrzovalnik še za dve uri in potem čez potrosite še pistacije in vstavite  lesene palčke. Zmrzujte še vsaj dve uri.

Eksotične gospodične

Za izjemno osvežilne eksotične gospodične boste potrebovali en narezan mango, 4 narezane jagode, kivi (narezan počez v osem polkrogov), čajno žličko nasekljanih listov bazilike, 2 žlici pasijonke, 500 ml kokosove vode.  Pripravite jih tako, da najprej mešano razporedite košček manga, jagode in kivija v 8 modelčkov,  v vsakega dajte še malo bazilike in pasijonke. Na to natočite kokosovo vodo, vendar naj v modelčkih ostane vsaj centimeter prostora. Ko bodo ledenke že nekaj časa v zamrzovalniku, jim dodajte še lesene palčke. Počakajte, da se popolnoma ohladijo.

.

NAJNOVEJŠE