0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPreprosti načini za sproščanje duha

Preprosti načini za sproščanje duha

MORDA VAS ZANIMA

Stresu, hitenju in skrbem se je težko popolnoma izogniti, vendar je najpomembneje, da kljub temu najdemo čas zase, da sprostimo telo in um, kar pa se moramo naučiti. Zdravi smo, kadar sta um in telo v skladnem, harmoničnem delovanju. Ta harmonija nas polni z veliko mero pozitivne življenjske energije. Vsa ta usklajena energija pa nam daje moč, da se zmoremo spopadati z izzivi, ki nam jih prinaša vsakdan. Razbremenitev telesa in sproščanje je proces, učenje in raziskovanje samega sebe, zato bi vam želela predstaviti načine, s katerimi bomo v življenje prinesli harmonijo, zdravje in dobro počutje.

- Oglas -
Načini za sproščanje duha

Masaža

Masaža je ena najprijetnejših tehnik za umiritev, saj združuje sprostitev uma, razbremenitev telesa in odstranjevanje mišičnih napetosti. Pomaga pri glavobolu, nespečnosti, odpravlja bolečine v hrbtu, zaprtost, stres in preutrujenost. Tehnike masaže se lahko naučimo in priučimo tudi sami kot samopomoč, vendar bolj za odpravljanje mišične napetosti, za odpravo bolečine, kar pa ni tako sproščujoče. Bolje je, da se odpravimo v masažni salon, kjer bo za naše sproščanje poskrbelo usposobljeno osebje. Izberete lahko klasično masažo, ki poskrbi za sprostitev telesa, duha, odpravi mišične napetosti in je lahko predvsem terapevtska.

S športno masažo si pomagate pri večjih mišičnih obremenitvah za regeneracijo mišic in njihovo razbremenitev. V vse tehnike masaž pa lahko vnesemo aromaterapijo, ki se prilagodi glede na trenutno stanje telesa ali želen rezultat. Žajbelj umiri krče, deluje protibolečinsko in pomirja. Sivka je primerna za pomirjanje, lajšanje simptomov depresije. Aromaterapija je široka veja, ki za kakovostne rezultate zahteva dobro poznavanje. Izberemo lahko tudi refleksoterapijo, masažo stopal, ki je prav tako izredno stara tehnika za sproščanje in krepitev zdravja. Na stopalih so točke, ki so povezane s celotnim telesom in organi. Veliko ljudi, ki se prepuščajo najrazličnejšim tehnikam masaž, povedo, da ravno z refleksno masažo dosežejo največjo stopnjo sprostitve telesa in duha. Masažnih tehnik je ogromno: tajska masaža, masaža z vročimi snopki, kamni, školjkami, sredozemska …

Masaža

Joga

Sproščamo se lahko tudi s tehniko joge, ki temelji na počasnem razgibavanju telesa, urejanju telesne drže in tehniki pravilnega dihanja ter odpiranju čaker. Pripomore k višji kakovosti življenja, zdravemu telesu, zdravim mislim in srečnemu življenju. Joga je zahtevnejša in potrebuje posvet pri strokovnjaku. Najbolje je, da se odločimo za skupinsko jogo, kjer se naučimo vse, kar moramo vedeti za kakovostno izvajanje.

- Oglas -

Meditacija

Meditacija prav tako spada med pomembne tehnike, s katerimi vstopimo v globoko stopnjo sprostitve, harmonije in večje intuicije. Stanje meditacije pomeni praznjenje uma. Gre za umik v nas same, pobeg od zunanjega sveta v stanje spremenjene zavesti. Pomaga pri stresu, tesnobi, glavobolu, bolečinah, osebnostnem razvoju. Tehnik meditacij je več, zato se priporoča posvet pri strokovnjaku, ki nam poda vse pomembne informacije in pomaga pri izbiri prave tehnike.

Gong

Gong je močno zvočno orodje, ki nam pomaga pri dviganju zavesti, stopnje sprostitve, pozitivno vpliva na celotno telo in zavest. Zvok s svojo frekvenco vibrira na različnih ravneh, zato vpliva na čustvovanje in telesno počutje. Napolni vsako celico telesa in jo obnavlja, sprošča, pomlaja ter nas napolni z novo, čisto energijo. Gongu se lahko prepustimo v skupini, individualno izjemno doživetje pa je gong v gozdu, kjer v naravni tišini resnično začutimo svojo zavest.

Meditacija in gong

Barvna terapija

Barvna terapija temelji na zdravljenju, preventivi, izboljšanju telesne kondicije ter imunske odpornosti z določenimi barvnimi odtenki ali stopnjo svetlobe. Temelji na izražanju barve naše avre, ki je odraz nas. Barva naše avre razkriva ogromno o nas in se kaže kot barvna svetloba okrog našega telesa. Terapija deluje po načelu telesnih čaker, ki veljajo kot življenjska energija. Pomembni so prepoznavanje pomanjkanja energije na določeni čakri in določanje dodajanja barve, ki nam primanjkuje, vizualizacija barvnega snopa in obsevanje z barvno svetlobo. Barve pa lahko vnesemo tudi v vsakdanje življenje. Obarvamo si lahko stene v bivalnih prostorih, zamenjamo zavese, oblačila …

Spanec in prehrana

Za regeneracijo telesa je najpomembnejši spanec. S spanjem ima težave ogromno ljudi. V spanju brez sanj, ki mu pravimo spanje NREM, telo poskrbi za obnavljanje mišic, sproščanje in krepitev našega imunskega sistema. Čas, ko sanjamo, pa je spanje REM, ki nam pomaga predelovati dogodke iz vsakdanjega življenja. Pomembno je, da telesu privoščimo dovolj spanja, ki ga naše telo potrebuje. So ljudje, ki ga potrebujejo bistveno več, med devet in deset ur, določenim ljudem pa je dovolj že sedem ur spanja. Za lažje spanje lahko poskrbimo sami. Vsaj dve uri pred spanjem ne jejte, vsaj uro pred njim ne delajte, izogibajte se temam, ki vas razburijo, sobo čez dan dobro prezračite in vzdržujte temperaturo med 18 in 20 stopinj Celzija, pred spanjem pa si lahko zavrtite glasbo za sproščanje. Telo in um prav tako ohranjamo v dobri kondiciji z uravnoteženo prehrano.

Dišeča pomoč za sproščanje in umiritev duha

V vrelo vodo damo od 3 do 4 kapljice izbranega eteričnega olja in vdihujemo paro. Z eteričnim oljem si lahko masiramo predel senc, to velja predvsem pri glavobolu, zelo priporočljive pa so tudi parne kopeli z eteričnimi olji.

- Oglas -

Preberite tudi: Šiatsu masaža, pomaga vzpostaviti pretok življenjske energije

.

NAJNOVEJŠE