Na pikniku si lahko pripravimo okusne zelenjavne jedi, še posebej veganski in vegetarijanski obroki, ki morajo biti raznoliki in pestri, zato vedno prav pride kakšna nova ideja in recept.

Prepečenec z zelenjavoZa 8 kosov potrebujemo:

  • 1 jajčevec
  • 1 bučko
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 4 vejice timijana
  • 200 g feta sira
  • 2 žlici olivnega olja
  • Sol, poper
  • 8 kosov prepečenca

Priprava
Jajčevec in bučko operemo in ju narežemo na rezine. Sveže paradižnike operemo in razpolovimo. Tudi timijan najprej operemo, osušimo in potrgamo listke s stebel. Feta sir narežemo na debelejše rezine.

V veliki ponvi segrejemo olivno olje in na zmernem ognju v približno petih minutah popečemo jajčevec, bučko in timijan. Nato dodamo paradižnike ter jih na hitro popečemo ter začinimo s soljo in poprom.

Rezine prepečenca ali popečenih kruhkov obložimo s plastmi zelenjave in sira in kruhki so pripravljeni.