Na pikniku si lahko pripravimo okusne zelenjavne jedi, še posebej veganski in vegetarijanski obroki, ki morajo biti raznoliki in pestri, zato vedno prav pride kakšna nova ideja in recept.
- Oglas -
Za 8 kosov potrebujemo:
- 1 jajčevec
- 1 bučko
- 8 češnjevih paradižnikov
- 4 vejice timijana
- 200 g feta sira
- 2 žlici olivnega olja
- Sol, poper
- 8 kosov prepečenca
Priprava
Jajčevec in bučko operemo in ju narežemo na rezine. Sveže paradižnike operemo in razpolovimo. Tudi timijan najprej operemo, osušimo in potrgamo listke s stebel. Feta sir narežemo na debelejše rezine.
V veliki ponvi segrejemo olivno olje in na zmernem ognju v približno petih minutah popečemo jajčevec, bučko in timijan. Nato dodamo paradižnike ter jih na hitro popečemo ter začinimo s soljo in poprom.
- Oglas -
Rezine prepečenca ali popečenih kruhkov obložimo s plastmi zelenjave in sira in kruhki so pripravljeni.
- Oglas -