Prepečenec z zelenjavo na žaru

    Na pikniku si lahko pripravimo okusne zelenjavne jedi, še posebej veganski in vegetarijanski obroki, ki morajo biti raznoliki in pestri, zato vedno prav pride kakšna nova ideja in recept.

    Prepečenec z zelenjavoZa 8 kosov potrebujemo:

    • 1 jajčevec
    • 1 bučko
    • 8 češnjevih paradižnikov
    • 4 vejice timijana
    • 200 g feta sira
    • 2 žlici olivnega olja
    • Sol, poper
    • 8 kosov prepečenca

    Priprava
    Jajčevec in bučko operemo in ju narežemo na rezine. Sveže paradižnike operemo in razpolovimo. Tudi timijan najprej operemo, osušimo in potrgamo listke s stebel. Feta sir narežemo na debelejše rezine.

    V veliki ponvi segrejemo olivno olje in na zmernem ognju v približno petih minutah popečemo jajčevec, bučko in timijan. Nato dodamo paradižnike ter jih na hitro popečemo ter začinimo s soljo in poprom.

    Rezine prepečenca ali popečenih kruhkov obložimo s plastmi zelenjave in sira in kruhki so pripravljeni.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte