0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiPrek palete kristalov skozi prvi del čaker

Prek palete kristalov skozi prvi del čaker

MORDA VAS ZANIMA

Mineralnemu kraljestvu se že od nekdaj niso mogla upreti različna ljudstva. Dognano je, da so že najstarejše civilizacije ugotovile, da kristali okrepijo osebno ali planetarno energijo. Z oblikami, barvami in svojo magično močjo nase privabljajo pozornost. Zanimanje za kristale in njihovo uporabo je mogoče spremljati skozi kulturo in mite od Azije, Indije do Amerike. Mineralni svet ločujemo na minerale kot kamenine in kristale. Mineralne kamenine so kot kamene gmote s primesmi različnih rud, brez možnosti kristalizacije v kristalne oblike.

- Oglas -
Kristali in čakre

Minerali ob nastajanju pri pravi temperaturi, pritoku toplih termalnih vod in rud ter počasnem ohlajanju, pridobivajo obliko, čistočo in barvo, takrat jih poimenujemo kristale.

Arheološka izkopavanja so razkrila, da so različna ljudstva uporabljala minerale za talismane za srečo in zaščito, za nakit in kot razstavne predmete v svojih prebivališčih.

Danes so minerali in kristali zelo močno prisotni v našem življenju. Predvsem ženske se rade okitijo s kristalnim nakitom, ker jim poudarja lepoto, po drugi strani pa zdravilni kristalni učinki blagodejno vplivajo na telo in počutje. Že prejšnjikrat sem poudarila delovanje kristalov na čakre, ker je to za nas ženske velikega pomena. Čustveno smo namreč zelo razrvane in zato tudi ranljivejše. Vsako čustvo namreč poleg spremembe avrične energije povzroči tudi odziv ene ali več čaker. Kristali s svojo energijo, sestavo in barvo pomagajo čakre očistiti, jih odpreti in skoznje poženejo tok energij, ki kroži od prve do zadnje čakre in obratno. Osredotočila bi se zlasti na prvi del čaker – zemeljski, ki je za ženske zelo pomemben.

- Oglas -
Čakre

Prvi oziroma zemeljski del čaker

Tu je pretok energij povezan z rodili, prebavili, prizemljitvijo in realnostjo. Barvni spekter teh čaker je od črne, rdeče do rumene barve in enaka je tudi paleta barv kristalov. Rdeči jaspis, karneol, rumeni ali oranžni kalcit, citrin so kristali zemlje in ognja, ki nam vlivajo življenjsko moč.

Rdeči jaspis rešuje ženske težave. Dobro deluje pri razstrupljanju, presnovi in prebavi ter s tem pomaga do vitalnosti in do boljšega počutja. Blaži močne, boleče menstruacije in bolečine, povezane s kostmi, sklepi in revmatičnimi obolenji. Tudi mineral karneol vpliva na naše telo zelo blagodejno, pomirja in zelo dobro rešuje težave z depresijo. Za ta namen priporočam nošenje karneolove zapestnice na levi roki. Karneol uravnava krvni obtok, kot ognjeni mineral daje energijo spolni čakri, povečuje slo in odprtost do spolnosti in s tem do lažjega dosega orgazma. Rumena barva je sama po sebi zlata sončna barva, tako delujejo tudi kristali rumenega in oranžnega kalcita in citrina, ki nam prinašajo energijo sonca, radosti, zadovoljstva in obilja. To je obilje v večjem pomenu, ne bogastvo temveč zdravje, ljubezen do samega sebe in sreča. Ko ženske pridobijo to obilje, potem je življenje veliko lažje.

Ženski kristal meseca: selenit

Sadra je po lestvici trdote najmehkejši mineral z nežno energijo, ki v ženski zbudi žensko – biti tu in zdaj. Selenit, mineral sadre v prozorni obliki, zavira blokade in odpira energijo ljubezni. Uravnava, blaži odvisnost, obremenjenost z s strahovi in druga negativna čustva. Spodbuja h gibanju, zato ga priporočam športnicam in rekreativkam. Z njim si lahko masiramo mišice in seveda vse telo, ker omehča in obogati kožo. Če pa ga položimo pod blazino, nam prinaša mirno, intenzivno spanje in lepe sanje.

Preberite tudi: Ponovno spodbudite delovanje svojih čaker

.

NAJNOVEJŠE