Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Ekologija & okoljePredstavljena nova naprava za odstranjevanje plastike iz oceanov

Predstavljena nova naprava za odstranjevanje plastike iz oceanov

MORDA VAS ZANIMA

So res potrošniki tisti, ki so najbolj odgovorni za to, kaj se zgodi z odpadki, ali pa bi morali proizvajalci nase prevzeti večji del bremena? To je dilema, ki v zadnjem času odpira precej burne razprave …

- Oglas -

HolyTurtle

Podjetje SodaStream priznava lastno odgovornost

Mnoga podjetja se otepajo vsakršne odgovornosti in menijo, da bi morali kupci poskrbeti za pravilno ločevanje ipd. Po drugi strani pa se nekatera podjetja odločijo za drugačen pristop, s čimer si seveda pridobijo precej simpatij okoljevarstvenikov. Eno takšnih podjetij je SodaStream, ki je pred nekaj dnevi predstavilo inovativno napravo za odstranjevanje plastičnih odpadkov iz oceanov.

Naprava bo odstranjevala predvsem odpadke »konkurence«

Filozofija podjetja SodaStream, ki je znano predvsem po aparatih za domačo pripravo gazirane vode in drugih napitkov, je nekoliko drugačna od filozofije večine drugih podjetij, ko gre za ravnanje z odpadki. Že pri samih proizvodih se poskušajo kar se da izogibati plastiki, namenjeni zgolj enkratni uporabi. V preteklosti so celo večkrat javno kritizirali količino odpadkov pri proizvodnem procesu v konkurenčnih podjetjih. Zdaj pa so naredili še korak dlje. Kot že omenjeno, so razvili napravo, katere glavna naloga je odstranjevanje odpadne plastike iz oceana – torej za odstranjevanje tistih odpadkov, za katere načeloma sploh ni kriva njihova lastna proizvodnja.

Predstavitev čistilne naprave HolyTurtle del obsežnejšega okoljevarstvenega projekta

Naprava, ki se imenuje »HolyTurtle«, je že uspešno prestala svojo prvo misijo, ki je potekala v Karibskem morju. Ta misija je del obsežne akcije, v katero so vključeni zaposleni iz 45 držav, kjer ima podjetje SodaStream svoje izpostave. Poleg tega nameravajo pri podjetju organizirati čistilne akcije ob obalah, okoljevarstvene aktivnosti, v katere bodo vključeni tudi lokalni šolarji, in predavanja priznanih okoljevarstvenikov po vsem svetu. Vsekakor je to mogoče videti tudi kot del premišljenega marketinga, vendar pa bo imel v tem primeru ta nedvomno tudi zelo pozitiven vpliv na okolje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×