0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljePredstavljena nova naprava za odstranjevanje plastike iz oceanov

Predstavljena nova naprava za odstranjevanje plastike iz oceanov

MORDA VAS ZANIMA

So res potrošniki tisti, ki so najbolj odgovorni za to, kaj se zgodi z odpadki, ali pa bi morali proizvajalci nase prevzeti večji del bremena? To je dilema, ki v zadnjem času odpira precej burne razprave …

- Oglas -

HolyTurtle

Podjetje SodaStream priznava lastno odgovornost

Mnoga podjetja se otepajo vsakršne odgovornosti in menijo, da bi morali kupci poskrbeti za pravilno ločevanje ipd. Po drugi strani pa se nekatera podjetja odločijo za drugačen pristop, s čimer si seveda pridobijo precej simpatij okoljevarstvenikov. Eno takšnih podjetij je SodaStream, ki je pred nekaj dnevi predstavilo inovativno napravo za odstranjevanje plastičnih odpadkov iz oceanov.

Naprava bo odstranjevala predvsem odpadke »konkurence«

Filozofija podjetja SodaStream, ki je znano predvsem po aparatih za domačo pripravo gazirane vode in drugih napitkov, je nekoliko drugačna od filozofije večine drugih podjetij, ko gre za ravnanje z odpadki. Že pri samih proizvodih se poskušajo kar se da izogibati plastiki, namenjeni zgolj enkratni uporabi. V preteklosti so celo večkrat javno kritizirali količino odpadkov pri proizvodnem procesu v konkurenčnih podjetjih. Zdaj pa so naredili še korak dlje. Kot že omenjeno, so razvili napravo, katere glavna naloga je odstranjevanje odpadne plastike iz oceana – torej za odstranjevanje tistih odpadkov, za katere načeloma sploh ni kriva njihova lastna proizvodnja.

- Oglas -

Predstavitev čistilne naprave HolyTurtle del obsežnejšega okoljevarstvenega projekta

Naprava, ki se imenuje »HolyTurtle«, je že uspešno prestala svojo prvo misijo, ki je potekala v Karibskem morju. Ta misija je del obsežne akcije, v katero so vključeni zaposleni iz 45 držav, kjer ima podjetje SodaStream svoje izpostave. Poleg tega nameravajo pri podjetju organizirati čistilne akcije ob obalah, okoljevarstvene aktivnosti, v katere bodo vključeni tudi lokalni šolarji, in predavanja priznanih okoljevarstvenikov po vsem svetu. Vsekakor je to mogoče videti tudi kot del premišljenega marketinga, vendar pa bo imel v tem primeru ta nedvomno tudi zelo pozitiven vpliv na okolje.

.

NAJNOVEJŠE