0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZeliščna pomoč pri fibromialgiji

Zeliščna pomoč pri fibromialgiji

MORDA VAS ZANIMA

Fibromialgija je kronična bolezen, ki dolgo časa ni bila deležna pozornosti, kot si jo zasluži. Zanjo so značilne nepojasnjene bolečine v različnih delih telesa, huda utrujenost, otrdelost mišic in sklepov, povečana občutljivost na dražljaje iz okolja ter mnogi drugi neprijetni simptomi. Natančen vzrok za bolezen sicer za zdaj še ni znan, vendar se pri večini bolnikov oziroma bolnic (fibromialgija je namreč mnogo pogostejša med ženskami kot med moškimi) simptomi fibromialgije okrepijo v obdobjih povečanega stresa. Kaj storiti, da vsaj malce omilite simptome? Ena izmed možnosti so različna zelišča, ki so lahko zelo učinkovita pri lajšanju težav, tipičnih za fibromialgijo.

- Oglas -

Fibromialgija

Timijanov čaj

V timijanu najdemo ogromno flavonoidov, močnih antioksidantov, kar je eden izmed pomembnih razlogov, zakaj je to zelišče izredno učinkovito pri blaženju simptomov fibromialgije. Poleg tega vsebuje timijan različne minerale, ki pomagajo pri uravnavanju krvnega tlaka in pri povečevanju števila rdečih krvničk, kar bo pripomoglo k zmanjšanju utrujenosti. Priporočamo redno pitje timijanovega čaja. Za skodelico vode (približno 250 mililitrov) uporabite 1 žlico suhega timijana. Vodo najprej zavrite, nato pa ji dodajte timijan. Pokrijte in po približno 10 minutah precedite. Prvo skodelico tega čaja je priporočljivo popiti že zjutraj, na tešče.

Ognjič za protibolečinske obkladke

Ljudje s fibromialgjo si lahko uspešno pomagajo tudi z ognjičem. V tem primeru pridejo v poštev predvsem pripravki za zunanjo uporabo. Ena možnost je, da približno 4 žlice ognjičevih cvetov čez noč namočite v 150 mililitrov alkohola. Nato v mešanico pomakajte čist kos blaga, ki ga ovijte okoli bolečih predelov. To bo pomagalo pri ublažitvi bolečin.

- Oglas -

Kopel z dodatkom sivke in rožmarina

Fibromialgijo pogosto spremljajo tudi psihične stiske oziroma razpoloženjske motnje. Če se tudi sami soočate z depresivnimi občutki ali s povečano tesnobo, vam priporočamo redne kopeli s sivko in rožmarinom. V kad, ki ste jo napolnili s toplo vodo, dodajte približno 4 žlice posušenega rožmarina in 8 žlic sivke ter uživajte v sproščujoči kopeli.

.

NAJNOVEJŠE