0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPoskrbite za zdravje na delovnem mestu!

Poskrbite za zdravje na delovnem mestu!

MORDA VAS ZANIMA

Skrb za zdravje običajno dojemamo kot nekakšno »prostočasno dejavnost«. Vendar pa večina ljudi preživi dobršen delež svojega dneva na delovnem mestu. Tako je izredno pomembno, da imate tudi v tem času v mislih svoje zdravje. Upoštevanje spodnjih napotkov bo nedvomno prineslo pozitivne spremembe!

- Oglas -

Zdravi prigrizki

Vedno imejte pri roki zdrave prigrizke

Se vam večkrat zgodi, da se sredi delovnika zatekate k sladkarijam? Te lahko sicer res poskrbijo za hiter dvig energije, ki pa mu nato običajno sledi še hitrejši padec. Tako je pametno, da poskrbite za bolj zdrave možnosti, če bi si zaželeli prigrizka. Dobra izbira je na primer sadje ali pest oreščkov. Če imate malce več časa, pa si lahko pripravite tudi zdrave energijske kroglice ali ploščice.

Preverite tudi: Zdravi prigrizki iz samo 3 sestavin!

- Oglas -

Ne pretiravajte s kofeinom

Podobno kot za sladkarije velja tudi za kofein v čezmernih količinah. Ta dolgoročno zagotovo ni najboljša rešitev za to, da vam pogosto zmanjka energije, še preden pride čas za odhod iz službe. Ne dovolite torej, da vas delo pahne v odvisnost od kofeina in začnite še danes s postopnim zmanjševanjem vnosa.

Popijte dovolj vode

Sodite med tiste, ki se velikokrat tako zatopijo v delo, da sploh niso pozorni na določene biološke potrebe telesa? S tem imamo seveda v mislih predvsem žejo. Če imate tovrstne težave, vam svetujemo, da si med delovnim časom nastavite več opomnikov in tako skrbite za reden vnos tekočine.

V svoj delavnik poskušajte spraviti čim več gibanja

Morda vaše delo zahteva uporabo računalnika, zato se vam zdi skorajda povsem nemogoče, da bi bili lahko med delovnim časom obenem fizično aktivni. Seveda resna aktivnost v tem primeru ni izvedljiva, vendar to še ne pomeni, da kratki odmori za razgibavanje niso smiselni. Izkoristite vsako minuto, ko lahko vstanete in morda naredite vajo ali dve. Te minute se seštevajo in tako občutno prispevajo k boljšemu zdravju!

Priporočamo: Odlične vaje za pisarniške delavce

- Oglas -

Bodite pozorni na svojo držo

Med sedenje pogosto povsem nezavedno spremenimo položaj svojega telesa. Če velikokrat sedite v neprimernem položaju, lahko to sčasoma privede do resnih težav s hrbtenico. Postanite torej bolj pozorni na to, v kakšnem položaju sedite med delom. Pazite tudi na ustrezno oddaljenost zaslonov od oči, da si ne nakopljete težav z vidom.

Vadite tehnike spopadanja s stresom

Vsaj občasen stres na delovnem mestu se zdi danes skorajda neizogiben. Vendar pa lahko sami naredite ogromno za to, da vam stresni dejavniki ne pridejo do živega oziroma da ne vplivajo preveč negativno na vaše zdravje. Osnova je zagotovo ta, da poskrbite za dovolj kakovostnega spanca. Poleg tega pa vam lahko pomagajo tudi meditacija, joga ali trening čuječnosti.

.

NAJNOVEJŠE