Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaRazmigajte svoje dlani in zapestje: odlične vaje za pisarniške delavce

Razmigajte svoje dlani in zapestje: odlične vaje za pisarniške delavce

MORDA VAS ZANIMA

Pri pisarniških delavcih so zelo pogoste težave z zapestjem oziroma dlanmi, kar je seveda povezano z delom na računalniku. Bolečine se lahko včasih razširijo vse do ramen in zgornjega dela hrbta, zaradi česar je nemalokrat potrebna tudi bolniška odsotnost. Da bi se izognili tovrstnim težavam, vam priporočamo redne krajše odmore, namenjene temu, da malce razmigate prste oziroma dlani in zapestje. S tem boste vsaj za krajši čas prekinili pogosto ponavljajoče se gibe, ki so seveda še posebej problematični (obenem pa bo ta odmor zagotovo koristil tudi vašim očem).

- Oglas -

Zapestje in dlan

Vaje za zapestje

Nekaj odličnih vaj za zapestje, ki jih lahko izvajate tudi med delom, smo zbrali v tem članku.

Vaja 1

Dlani položite na ravno površino. Nato dvignite prvi prst in ga počasi spustite. Pazite, da bodo medtem vsi drugi prsti spuščeni. Ponavljajte, dokler ne zajamete vseh prstov. Ta vaja je odlična za omilitev negativnega vpliva stalno ponavljajočih se gibov, ki so značilni za tipkanje.

Vaja 2

Eno roko iztegnite predse. Nato dvignite dlan, da bo usmerjena navzgor, pravokotno na zapestje. Uporabite drugo roko, da nežno potisnete prste iztegnjene roke proti sebi. Zadržite za približno 10 sekund, nato pa ponovite še z drugo roko. Celotno vajo lahko nato nekajkrat ponovite.

- Oglas -

Vaje za zapestje

Vaja 3

Ta vaja je še posebej preprosta, a izredno učinkovita za razgibavanje dlani in zapestij. Vse, kar morate storiti, je, da približno minuto ali dve otresate dlani, kot bi si jih pravkar umili in bi jih želeli čim hitreje osušiti.

Vaja 4

Tu gre pravzaprav za obrnjeno različico vaje številka 2. Tudi v tem primeru najprej iztegnite eno roko, nato pa pokrčite prste, da naredite pest. Z drugo roko potisnite pest proti sebi. Po 10 sekundah zamenjajte roki in nato vajo nekajkrat ponovite.

Vaja 5

Še zadnja vaja, ki jo imamo tokrat za vas, se imenuje »mačji kremplji«. Hitro boste ugotovili, zakaj takšno ime. Roki najprej iztegnite, nato pa rahlo pokrčite prste, da spominjajo na kremplje. Zadržite za nekaj sekund, nato pa prste čim bolj iztegnite. Ponavljajte, dokler vam ustreza. Ta vaja je sicer izvrstna tudi za takrat, ko želite na hitro pogreti svoje dlani.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×