Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Ekologija & okoljePoskrbite, da boste kozmetične izdelke vedno porabili do konca

Poskrbite, da boste kozmetične izdelke vedno porabili do konca

MORDA VAS ZANIMA

Mnogokrat zavržemo embalaže kozmetičnih izdelkov, še preden smo jih porabili čisto do konca, saj ne moremo priti do preostale vsebine. V povprečju naj bi tako na primer v tubah ostajalo približno 10 odstotkov celotne zobne paste. Pri losjonih in tekočih milih pa v embalaži pogosto ostane kar ena petina celotnega izdelka. To je seveda precej potratno. Prvi ukrep, s katerim lahko to spremenite, je, da se že pri nakupu vprašate, kako zahtevno bo povsem izprazniti določeno embalažo. Ponujamo pa vam še nekaj uporabnih trikov, ki vam bodo pomagali, da ne boste nikoli več zavrgli kozmetike.

- Oglas -

Kozmetična embalaža

Zobna pasta

Zgolj s stiskanjem ne morete nikoli povsem izprazniti tube, v kateri je shranjena zobna pasta. Tako vam predlagamo, da na koncu odrežete zgornji del. Ugotovili boste, da je v embalaži še precej izdelka, ki običajno zadostuje tudi za nekaj dni uporabe. Poskrbite le, da boste prerezano tubo zaščitili, sicer se bo vsebina zelo hitro izsušila.

Šamponi in tekoča mila

Tudi pri tekočih milih in šamponih lahko prerežete embalažo, da pridete do preostanka vsebine, če je to seveda mogoče. Embalažo lahko čez noč postavite tudi na glavo, saj bo tako zjutraj vsebina lažje iztekla. Še ena možnost pa je, da šamponu/tekočemu milu dodate malce vode in embalažo dobro pretresete.

Maskara

Maskare, ki je zelo stara, ni pametno uporabljati, saj lahko to povzroči okužbe očesa. Vendar pa se včasih zasuši tudi maskara, ki je skorajda še povsem nova. V tem primeru lahko dodate malce tekočine za leče. Zaprto maskaro lahko za krajši čas položite tudi v skodelico z vročo vodo. Tako se bo vsebina hitro zmehčala.

Lak za nohte

- Oglas -

Mnoge ženske lak za nohte, ki se je strdil, preprosto zavržejo. Vendar pa lahko takšen lak zelo hitro obnovite. Vse, kar potrebujete, je nekaj kapljic odstranjevalca laka, ki ga dodajte v stekleničko. Lak bo v hipu kot nov in pripravljen na uporabo.

Trdo milo

Ne zavrzite ostankov trdega mila, ki so premajhni, da bi bili še uporabni za umivanje rok. Koščke lahko dodate na nov kos mila, ki ga pred tem rahlo zmočite. Tako se bodo strdili in povezali. Če imate veliko manjših koščkov mila, pa jih lahko preprosto stalite in izdelate večji kos. Seveda pa lahko iz ostankov trdega mila izdelate tudi domače tekoče milo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×