Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljePoskrbite, da boste kozmetične izdelke vedno porabili do konca

Poskrbite, da boste kozmetične izdelke vedno porabili do konca

MORDA VAS ZANIMA

Mnogokrat zavržemo embalaže kozmetičnih izdelkov, še preden smo jih porabili čisto do konca, saj ne moremo priti do preostale vsebine. V povprečju naj bi tako na primer v tubah ostajalo približno 10 odstotkov celotne zobne paste. Pri losjonih in tekočih milih pa v embalaži pogosto ostane kar ena petina celotnega izdelka. To je seveda precej potratno. Prvi ukrep, s katerim lahko to spremenite, je, da se že pri nakupu vprašate, kako zahtevno bo povsem izprazniti določeno embalažo. Ponujamo pa vam še nekaj uporabnih trikov, ki vam bodo pomagali, da ne boste nikoli več zavrgli kozmetike.

- Oglas -

Kozmetična embalaža

Zobna pasta

Zgolj s stiskanjem ne morete nikoli povsem izprazniti tube, v kateri je shranjena zobna pasta. Tako vam predlagamo, da na koncu odrežete zgornji del. Ugotovili boste, da je v embalaži še precej izdelka, ki običajno zadostuje tudi za nekaj dni uporabe. Poskrbite le, da boste prerezano tubo zaščitili, sicer se bo vsebina zelo hitro izsušila.

Šamponi in tekoča mila

Tudi pri tekočih milih in šamponih lahko prerežete embalažo, da pridete do preostanka vsebine, če je to seveda mogoče. Embalažo lahko čez noč postavite tudi na glavo, saj bo tako zjutraj vsebina lažje iztekla. Še ena možnost pa je, da šamponu/tekočemu milu dodate malce vode in embalažo dobro pretresete.

Maskara

Maskare, ki je zelo stara, ni pametno uporabljati, saj lahko to povzroči okužbe očesa. Vendar pa se včasih zasuši tudi maskara, ki je skorajda še povsem nova. V tem primeru lahko dodate malce tekočine za leče. Zaprto maskaro lahko za krajši čas položite tudi v skodelico z vročo vodo. Tako se bo vsebina hitro zmehčala.

Lak za nohte

- Oglas -

Mnoge ženske lak za nohte, ki se je strdil, preprosto zavržejo. Vendar pa lahko takšen lak zelo hitro obnovite. Vse, kar potrebujete, je nekaj kapljic odstranjevalca laka, ki ga dodajte v stekleničko. Lak bo v hipu kot nov in pripravljen na uporabo.

Trdo milo

Ne zavrzite ostankov trdega mila, ki so premajhni, da bi bili še uporabni za umivanje rok. Koščke lahko dodate na nov kos mila, ki ga pred tem rahlo zmočite. Tako se bodo strdili in povezali. Če imate veliko manjših koščkov mila, pa jih lahko preprosto stalite in izdelate večji kos. Seveda pa lahko iz ostankov trdega mila izdelate tudi domače tekoče milo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×