Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Zdravje & prehranaPomladanska juha z amarantom

Pomladanska juha z amarantom

MORDA VAS ZANIMA

Amarant je psevdo žito. Uporabljamo kot ostala žita, čeprav to ni. Meljemo ga v moko in dodajamo drugim vrstam moke. S tem jedem izboljšamo okus in povečamo hranilno vrednost. Uporabljamo pa lahko tudi cela semena, približno tako kot riž. Amarant ne vsebuje glutena, zato je primeren za ljudi s celiakijo in intoleranco na gluten.

- Oglas -

Vsebuje vse esencialne aminokisline in je torej odličen vir proteinov, pa tudi kalcij, železo in različne vitamine. Tako zelo je zdrav, da so mu stari Indijanci pripisovali moč podaljševanja življenja in ga imenovali hrana kraljev in bogov. Amarant dobite v trgovinah z zdravo prehrano.

Pomladanska juha brez glutena

Za 4 osebe:

  • 3 mlade čebulice
  • 2 pomladanska pora
  • 1 šopek mladega korenja
  • 1 skodelica sveže oluščenega graha
  • 1 čž oljčnega olja
  • 70 g amaranta
  • 1,5 l vode
  • Zeliščna ali navadna sol, poper
  • 1 jušna žlica narezanega svežega peteršilja
  1. Čebulicam in poru odstranimo koreninice in temni del zelenja. Narežemo ju na kolesca in dobro operemo. Korenju odrežemo zelenje, ga dobro operemo in narežemo na kolesca. Grah operemo.
  2. V globoki posodi segrejemo olje, na njem opražimo čebulico in por. Dodamo korenje, grah in amarant in ob stalnem mešanju pražimo še nekaj minut.
  3. Zalijemo z vodo, zavremo in kuhamo približno 20 minut, da se amarant napne in zmehča.
  4. Posolimo in popopramo, premešamo, da se sol dodobra raztopi. Začinimo s peteršiljem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×