Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Ekologija & okoljePomagajmo dijakom Srednje šole Zagorje pri zbiranju ekoloških semen

Pomagajmo dijakom Srednje šole Zagorje pri zbiranju ekoloških semen

MORDA VAS ZANIMA

Ekologi brez meja podpirajo dobre ideje in ustvarjalne ljudi, zato vse bralce teh vrstic pozivamo, da se nam pridružijo in po svojih močeh pomagajo dijakom Srednje šole Zagorje. Ti v okviru projekta Revščina po svetu in pri nas zbirajo ekološka semena zelenjave, ki jih bodo poslali šolam, misijonom in nevladnim organizacijam v državah Azije, Afrike in Srednje Amerike. Tam bodo iz semen pridelali zelenjavo, namenjeno revnejšim slojem lokalnega prebivalstva.

- Oglas -

SemenaAkcija bo na šoli potekala do sredine aprila 2011. Dijaki bodo zbrana semena sproti pošiljali državnemu koordinatorju organizacije GCAP (Global Call to Acrtion against Poverty) in akcije Semena življenja Robinu Dewi, on pa jih bo poslal naprej v izbrane države v razvoju. Če se bodo našli tudi donatorji finančnih sredstev, bodo z njimi dijaki nakupili ekološka semena in jih prav tako posredovali revnim prebivalcem Azije, Afrike in Srednje Amerike.

Kako lahko pomagate?

  • podarite semena ali sredstva za njihov nakup,
  • pomagajte širiti informacijo o zbiranju ekoloških semen z objavo na svojih spletnih straneh, Facebooku, Twitterju, širite dober glas v krogu svojih znancev, sodelavcev, prijateljev …

Katera semena so najbolj primerna?

Praksa je pokazala, da je katerokoli vrsto semen potrebno preizkusiti na predvidenem mestu gojenja, šele potem se izkaže, ali bo ta rastlina tam uspevala ali ne. Večina slovenskih in tudi drugih vrst je bila doslej uspešna. Najbolj primerna so seveda ekološka semena. Ker potujejo na področja s toplim ali vročim podnebjem, so to lahko semena paradižnikov, kumar, koruze, paprike, fižolov, jajčevcev, soje, poletnih solat, blitve, okre in eksotičnih vrst zelenjave. Za višje predele Etiopije in Indonezije pa so primerne tudi vrste za hladnejša podnebja, kot so korenovke, grah, kapusnice, itd. Če je le možno, podarite semena, ki so kemično neobdelana in niso hibridna semena (F1). Namen dijakov je namreč zbrati semena, ki jih po pridelku kmetje lahko tudi uporabijo za naslednjo sezono.

Dodatne informacije in naslov za pošiljanje semen:
Prof. Zdenka Resnik in prof. Bernarda Kričej
E: [email protected]
T: 03 5655 404

Naslov za pošiljanje semen:
Srednja šola Zagorje
– Semena –
Cesta zmage 5
1410 Zagorje ob Savi

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×