Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Ekologija & okoljePomagajmo dijakom Srednje šole Zagorje pri zbiranju ekoloških semen

Pomagajmo dijakom Srednje šole Zagorje pri zbiranju ekoloških semen

MORDA VAS ZANIMA

Ekologi brez meja podpirajo dobre ideje in ustvarjalne ljudi, zato vse bralce teh vrstic pozivamo, da se nam pridružijo in po svojih močeh pomagajo dijakom Srednje šole Zagorje. Ti v okviru projekta Revščina po svetu in pri nas zbirajo ekološka semena zelenjave, ki jih bodo poslali šolam, misijonom in nevladnim organizacijam v državah Azije, Afrike in Srednje Amerike. Tam bodo iz semen pridelali zelenjavo, namenjeno revnejšim slojem lokalnega prebivalstva.

- Oglas -

SemenaAkcija bo na šoli potekala do sredine aprila 2011. Dijaki bodo zbrana semena sproti pošiljali državnemu koordinatorju organizacije GCAP (Global Call to Acrtion against Poverty) in akcije Semena življenja Robinu Dewi, on pa jih bo poslal naprej v izbrane države v razvoju. Če se bodo našli tudi donatorji finančnih sredstev, bodo z njimi dijaki nakupili ekološka semena in jih prav tako posredovali revnim prebivalcem Azije, Afrike in Srednje Amerike.

Kako lahko pomagate?

  • podarite semena ali sredstva za njihov nakup,
  • pomagajte širiti informacijo o zbiranju ekoloških semen z objavo na svojih spletnih straneh, Facebooku, Twitterju, širite dober glas v krogu svojih znancev, sodelavcev, prijateljev …

Katera semena so najbolj primerna?

Praksa je pokazala, da je katerokoli vrsto semen potrebno preizkusiti na predvidenem mestu gojenja, šele potem se izkaže, ali bo ta rastlina tam uspevala ali ne. Večina slovenskih in tudi drugih vrst je bila doslej uspešna. Najbolj primerna so seveda ekološka semena. Ker potujejo na področja s toplim ali vročim podnebjem, so to lahko semena paradižnikov, kumar, koruze, paprike, fižolov, jajčevcev, soje, poletnih solat, blitve, okre in eksotičnih vrst zelenjave. Za višje predele Etiopije in Indonezije pa so primerne tudi vrste za hladnejša podnebja, kot so korenovke, grah, kapusnice, itd. Če je le možno, podarite semena, ki so kemično neobdelana in niso hibridna semena (F1). Namen dijakov je namreč zbrati semena, ki jih po pridelku kmetje lahko tudi uporabijo za naslednjo sezono.

Dodatne informacije in naslov za pošiljanje semen:
Prof. Zdenka Resnik in prof. Bernarda Kričej
E: [email protected]
T: 03 5655 404

Naslov za pošiljanje semen:
Srednja šola Zagorje
– Semena –
Cesta zmage 5
1410 Zagorje ob Savi

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×