Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Vrt & VrtnarjenjeEkološka semena: Zakaj jih izbrati in kako preverimo kakovost

Ekološka semena: Zakaj jih izbrati in kako preverimo kakovost

MORDA VAS ZANIMA

Pomlad je že pred vrati, z njo pa seveda prihaja tudi čas za urejanje vašega vrta in sajenje zelenjave. Ekološka semena so seveda ključnega pomena, če imate svoj eko vrt in če želite imeti zares zdrav pridelek.

- Oglas -

Ekološka semenaEkološka semena niso tretirana ali škropljena s sintetičnimi sredstvi, in so pridobljena iz ekoloških rastlin, ki niso bila v stiku z raznimi kemikalijami in sintetičnimi pesticidi, insekticisi ali herbicidi. Uporaba ekoloških semena je tudi prvi korak k pravemu eko vrtu.

Kje lahko najdete ali kupite ekološka semena?

Ekološka semena niso dostopna v vseh prodajalnah, zato se je treba tukaj še posebej potruditi in se pozanimati o poreklu in kvaliteti semen.
Najprej povprašajte pri:

Prodaja ekoloških semen:

  • vrtni centri Kalia pod blagovno znamko BioValentin,
  • Amarant (slovenska ekološka semena Amarant in avstrijska ekološka semena Reinsaat),
  • Leclerc ( francoska ekološka semena Vilmorin),
  • vrtni centri Eurogarden (Sementi Dotti),
  • IHPS Žalec (predvsem zelišča in zdravilne rastline),
  • prodajajo jih tudi nekatere trgovine z ekološkimi izdelki in živili.

Pri semenih bodite še posebej pozorni, da so kemično netretirana in da niso hibridna semena ( F1) ali gensko spremenjena (GSO).

- Oglas -

Naslednje leto boste lahko semena pobrali kar iz lastnih pridelkov, ki jih posušite, da ne splesnijo in nato shranite, nekatera lahko celo zamrznete (npr. semena buč, fižolov).

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×