Polpete iz bučk in kosmičev so brezmesna in prava izbira za tiste, ki ste si zaželeli polpet in ne jeste mesa, saj ga lahko nadomestite s pirinimi ali ovsenimi kosmiči.
- Oglas -
Sestavine:
- ½ kg bučk
- 1 žlica sesekljane čebule
- 2 stroka strtega česna
- 3 jajca
- sol
- poper
- majaron
- 20 dag pirinih ali ovsenih kosmičev
- moka za oblikovanje polpet
Priprava:
- Oglas -
- Mlade bučke operemo, naribamo in jih malo ožmemo.
- V skledo damo vse naštete sestavine razen bučk, dobro zmešamo in pustimo, da testo počiva pol ure.
- Tik preden začnemo polpete peči, zamešamo ožete bučke. Če bi dali bučke že na začetku k masi za polpete, bi bila preveč vodena.
- Na desko damo kupček moke, na katerega polagamo bučno zmes, in jo s pomočjo moke oblikujemo v polpete.
- V ponvi na vročem olju pečemo polpete na vsaki strani 5-7 minut, da so rumeno zapečene.
- Oglas -