Naan kruh sem delala ลพe pred ฤasom. Dolgo nazaj. Receptov zanj je malo morje, vsaka indijska gospodinja ga naredi malo po svoje. Narejen je iz kvasa in pecilnega praลกka skupaj (ฤeprav se najde tudi recepte samo z enim ali drugim), in dodanim jogurtom. Jaz sem naredila tokrat povsem polnozrnatega. Lahko ga naredite s posipom ali brez.

Sestavine:
- 350 g moke, polnozrnate
- 3 ลพlice jogurta
- 3 ลพlice mleka
- 2 ลพlici olja
- sol
- 3 dag kvasa
- 1 ลพlica sladkorja (lahko rjavega)
- vinski kamen/pecilni praลกek 1 ลพliฤka
- 2 โ 3 dl mlaฤne vode
- olje za premaz
- posip: mak, ฤrni sezam, lahko navadni sezam, kakลกne zaฤimbe, lahko pa je tudi brez โฆ
Priprava:
Kvas zmeลกamo s kakima 2 dl vode in ลพliฤko sladkorja. Poฤakamo, da vzhaja. Pripravimo 350 g moke, sol, jogurt, mleko, pecilni praลกek, olje, na to zlijemo kvasni nastavek in dobro premeลกamo in pregnetemo. ฤe je potrebno dodati ลกe malo vode, to storimo. Zamesimo testo in ga vzhajamo. Pregnetemo in ga razdelimo na manjลกe hlebฤke, vsakega naoljimo. Potem vsakega posebej razvaljamo v podolgovato obliko, premaลพemo z oljem in posujemo s ฤrnim sezamom ali makom. Peฤemo na 200*c kakih 10 โ 15 min, da rahlo porjavijo po robovih. Postreลพemo z jogurtom, ali pa omakami.






Avtor in foto: Lidija Dornik

